вторник, 25 ноември 2014 г.

Too Faced: Cat Eyes Palette


Здравейте приятели!

Днешното ревю е за компактната палитра Cat Eyes на американската козметична компания Too Faced.

***


Палитрата е с компактни размери 11 x 8 см и седи много удобно в ръката. Кутийката е метална и се затваря плътно с магнит. От вътрешната страна има малка книжка с инструкции за три различни визии: day, classic, fashion.
Под книжката има малко огледалце.Cat Eyes съдържа общо девет броя сенки, три от които са с по-голям размер.
Големите са по 2 гр., а останалите шест сенки са по 0.9 гр.
Така цялата палитра става точно 11.4 гр.

На кутийката е отбелязано, че може да гримирате три различни базови визии с всеки ред от палитрата. Но разбира се цветовите комбинации са много повече :)Три от най-тъмните цветове са отбелязани като wet/dry. Може да ги нанасяте както сухи, така и мокри. Нанесени с мокра четка трите цвята се превръщат в очни линии.

Специално проверих дали след намокряне сенките ще изсъхнат по същият начин, за да могат да се използват след това отново сухи. Само след няколко минути формулата е отново перфектно суха и може да се използва безпроблемно.Очните линии са наситени и се нанасят много лесно без да се размазват след това.
Аз лично предпочитам да използвам именно сенки като очна линия, защото седи по- естествено и нежно.

Осем от сенките имат хубава пигментация, нанасят се лесно и не се ронят. Единствената ми забележка е към сребърният нюанс Kitty Glitter. Пигментацията му изобщо не е добра и е нужно сериозно напластяване с плоска шейдър четка за да се види някакъв цвят на клепача.
По-скоро може да се използва като ефекта пудра, защото под много силна светлина се виждат само ситни блестящи частички.

Като цяло съм доволна от палитрата, цветовете са красиви и има разнообразие от матови, метални и леко брокатени нюанси. Moже да се направи напълно неутрален грим, цветен, металически или класически smokey eyes.

Малкият размер и трите сенки, които се превръщат в очни линии правят Cat Eyes перфектната палитра за пътувания.

Другите две палитри от тази серия са Country и Rock n` Roll2 коментара: