вторник, 30 юни 2015 г.

Palmer`s Skin Therapy Oil


Здравейте приятели,

днес ще си поговорим малко за страхотната козметика на Palmer`s, обогатена с какаово масло и витамин Е.
За първи път използвах продукти на Palmer`s миналата година и ме впечатлиха изключително много.
Поради едно лечение, което завърши с катастрофални за мен последствия ми се наложи да търся какви ли не мазила за да овладея положението с образувалите се нечовешки стрии по кожата ми. 

Повечето жени знаят колко депресиращ може да е този проблем, особено ако не е предизвикан от бременност или качване на килограми. А дори и тогава e ужасно потискащо.
Нанасях какви ли не кремове, гелове и серуми, но най-добър и бърз ефект видях от Palmer`s. Буквално за две седмици структурата на кожата се промени, стана по-плътна, стриите (някои от които по 2 см широки) малко се свиха и избледняха. Изобщо не предполагах, че тази на пръв поглед обикновена дрогерийна марка може толкова много да ми помогне.

В бъдеще ще направя още публикации на тема Palmers, но днес искам да ви представя олиото за лице Skin Therapy.
На него попаднах след едно видео на Wengie, в което представя ритуалите си за почистване и хидратиране на кожата. В YouTube следя почти само азиатски гурута и им имам пълно доверие, когато става на въпрос за грижа за кожата. Особено момичетата от Южна Корея са истински бюти експерти и дават безценни съвети за масажи, кремове, ритуали за почистване и хидратиране.
От както използвам тяхна козметика и масажи, кожата ми е в перфектно състояние.


Азиатките са известни с това, че обичат на наслояват козметиката си. Понякога може да видите да използват до десет продукта след почистването на кожата си преди сън. Един от тези продукти се оказа олиото на Palmers. Още на следващия ден го потърсих и поръчах директно от вносителите за България palmers.bg. Сайтът ме изненада много приятно. Поръчката ми беше обработена светкавично и олиото пристигна още на следващия ден с безплатна доставка (която важи за цялата страна).

Palmers Skin Therapy Oil се намира в стъклено шишенце с удобна за дозиране стъклена пипета.
Олиото съдържа *десет натурални масла, ретинол и витамин C, които изглаждат, озаряват и хидратират кожата. Palmer`s Skin Therapy Oil не съдържа парабени и фталати.
  • сусамово масло 
  • кокосово масло
  • масло от сладък бадем
  • масло от макадамия
  • масло от кайсиви ядки
  • масло от гроздови семена
  • арганово масло
  • шипково масло
  • масло от камелина 
  • слънчогледово масло
  • чисто какaово масло
  • ретинол
  • Витамин C
Ретинолът е известен с anti-age качествата си. Той нежно излющва горният слой на кожата и по този начин изглажда фини бръчки и линийки. Много е важно когато употребявате продукт с ретинол да нанасяте и слънцезащита с висок фактор, защото кожата става фоточувствителна.


 Използвам олиото от около 20 дни, най-вече за масаж и като хидратиращ продукт преди сън.
За това време не съм получила никакви обриви, зачервявания или неприятен сърбеж. В началото дори малко го очаквах, защото други продукти с ретинол са ми действали точно така.
Но Skin Therapy Oil ми понася перфектно. Кожата ми е мека и хидратирана, малките мимически бръчки се изгладиха и порите ми намалиха леко размера си.

Skin Therapy Oil има приятна, не особено мазна текстура и лек аромат на рози. Когато започна да втривам олиото в кожата си усещам и много лека какаова нотка. 
Въпреки, че може да нанасяте олиото и около очите (например където се образуват бръчките пачи крак), трябва да сте внимателни. Всички видове натурални масла предизвикват дразнене и лютене ако попаднат в очите.

съставки
Колко капки ще използвате от олиото е индивидуално, аз лично слагам около 8-9, особено ако ще правя азиатски масаж на лицето и шията.
Ако искате олиото да попие по-бързо в кожата са достатъчни около 4-5.

Ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да ми пишете в коментарите!

До скоро


9 коментара:

  1. И аз много харесвам азиатските блогърки и следя предимно такива. Въпреки, че нещо съветите на Wengie не ми допадат.
    Олиото изглежда страхотно. Жалко, че точно топ маслата ми запушват порите.

    ОтговорИзтриване
  2. А, кой е продуктът, който ти помогна в борбата със стриите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето този крем: http://www.palmers.bg/Cocoa-Butter-Formula-Palmer%27s-Cocoa-Butter-Formula-Lotion-5-56.htm
      Ще напиша скоро подробно ревю и за останалите кремове за тяло, които имам на марката :)

      Изтриване
    2. Благодаря, ще го имам предвид.Ще чакам и ревюто :)

      Изтриване
  3. Не мога да се сдържа и да не препоръчам feel unique за поръчка на Палмърс. Този лосион струва 7.60 евро там, а в момента имат и -10% :)

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти за ревюто, Жаки! След като го прочетох си купих олиото. Наистина лека текстура и много приятен аромат. :) Все още нямам други натрупани впечатления.
    След масажа с олиото после нанасяш ли нощен крем?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че олиото ти е харесало Маги :)
      Не, не нанасям крем. След олиото кожата ми е достатъчно хидратирана. Но предполагам не е проблем да се нанася и крем ако има нужда.

      Изтриване
    2. Благодаря ти за бързия отговор. Ще пробвам няколко поредни дни с крем и няколко без, за да преценя как ще се чувства по-добре кожата ми на сутринта.

      Изтриване