четвъртък, 6 ноември 2014 г.

The Balm: Bahama Mama Bronzing Powder


Здравейте приятели!
Днес ще ви покажа един продукт, който веднага успя да ме спечели: бронзиращата пудра на TheBalm Bahama Mama.


Bahama Mama e първият ми продукт на американската козметична компания theBalm.
Чувала съм доста добри отзиви за марката, но тъй като много не съм почитател на картонени и шарени опаковки, до сега винаги съм ги подминавала. По същата причина все още нямам нито един продукт на Benefit. 
На сайта на theBalm е отбелязано, че продуктите им са без парабени и че не се тестват върху животни.
Реших да си купя Bahama Mama, тъй като продуктът с който се контурирам всеки ден (Taupe на NYX) е започнал да свършва, а и опаковката му е в окаяно състояние.
Това между другото е една от причините, поради която не обичам да купувам дрогерийна козметика. За година и половина кутийката на Taupe се надраска цялата, надписът се обели и като цяло стана изключтелно неприятна за гледане и дори ползване.
Показвала съм ви много от продуктите ми на МАС, някои от тях са на повече от 5-6 години и въпреки това опаковките са като нови, надписите не се трият, кутийките не се драскат и разглабят.


От снимките не предполагах, че ружовете и бронзантите на theBalm са толкова мънички и компактни. Bahama Mama е с размери 5,5 x 8 см.
Затваря се плътно с магнит и има малко огледалце от вътрешната страна.
theBalm твърдят, че Bahama Mama може да се ползва като сенки, бронзант и продукт за контуриране. Потвърждавам напълно, защото я тествах и за трите нещa. 

Аз лично ще използвам пудрата за контуриране на лицето.
Цветът е изключително естествен и няма никакви червени или оранжеви нюанси. Когато го сравних с любимите ми бронзанти на MAC (Golden и Refined Golden) разликата беше огромна.
И двете пудри на МАС изглеждат супер оранжеви и червени на фона на Bahama Mama.
Трябва да призная, че с Bahama Mama постигнах възможно най-естествения загар на кожата.
Формулата на пудрата е прекрасна, четката не захваща прекалено много пигмент, а разнасянето ми отне само няколко секунди.

И сега важният въпрос :) До колко Bahama Mama и Taupe на NYX си приличат?
- Изобщо не си. 

От снимките ще видите, че двата продукта имат напълно различен цвят. Taupe изглежда  по-розов, а нанесен на лицето придава много по-сивкав и интензивен цвят.
Bahama Mama е по-нежен цвят за контуриране и както вече споменах изглежда по-естествено.

Тъй като купих Bahama Mama на сляпо, очаквах цветът на живо да е малко по-тъмен от колкото го видях на повечето снимки в интернет.
Контурирането на лицето за мен е изключително важно и никога не завършвам грим без да съм го направила. Когато лицето не е контурирано изглежда някакси "плоско" и има нещо, което липсва за да се получи перфектният грим.
Контурирането има за цел да прикрие малки дефекти, и да подчертае чертите на лицето ви.
Аз лично контурирам предимно зоната около челото, слепоочията, челюста и задължително носа.

Всяко лице е уникално и за това не винаги може да приложим един и същ метод за контуриране, нито пък да контурираме винаги едни и същи зони на лицето.
Ако имате например по-ниско чело няма нужда то да бъде контурирано, защото оптически ще го смалите още повече. Същото правило важи и за носа. Има носове, които според мен не трябва да бъдат контурани. Ако носът е леко крив, има гърбичка или е по-кокалест контурирането само би привлякло повече внимание към тази част на лицето.
Най-подходящи за контуриране са носове които са прави, широки и леко "месести".
Aко до сега не сте контурирали носа си и ви е интересно как става ви препоръчвам да изгледате този клип на Стефани!







5 коментара:

  1. Много хубаво изглеждат и двата продукта на ръката ти. При мен Taupe въобще не се забелязваше на лицето, аз съм малко по-тъмна, но колкото и да слагах - нищо -.-

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Тaupe най-добре се вижда на много светли кожи. Bahama Mama става и за по-тъмнички, а за бронзант ще е прекрасен :)

      Изтриване
  2. Мерси много за това ревю и особено за сравнението с Taupe/koйто имам/. Бях се запътила към бронзиращите пудри на NYX, но след като ми попадна в полезрението Bahama Mama много се запалих по него и започнах да го разглеждам в нета. Общо взето, повечето мнения заедно с твоето са доста положителни с тази разлика, че някои казват, че е доста тъмен и това ме разколебаваше досега.. Но твоето мнение ми дава надежда, че не е чак толкова, тъй като и аз няма да го тествам предварително, а ще го поръчвам от Енцо и силно се надявам да не ме разочарова като пристигне.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Стискам палци да останеш доволна!
      Моята Бахама Мама също е от енцо :) Важното е да се взима по мъничко продукт с четката и да се разнася много добре и седи много естествено на лицето.

      Поздрави :)
      ~ Жаки

      Изтриване
    2. Да, точно това четох и в другите мнения:)

      Изтриване