вторник, 9 декември 2014 г.

Dessata Bright Edition vs Tangle Teezer



Здравейте приятели!
Днешната публикация е за четките за коса Dessata и Tangle Teezer.

От няколко седмици www.zlatnaribka.com продават лимитиран сет от две четки за коса на испанската марка Dessata с прекрасен метален финиш.

От повече от две години използвам четките на Tangle Teezer и съм изключително доволна от тях. Въпреки това реших да си подаря и един от празничните лимитирани комплекти: най-вече заради блестящите празнични цветове и мъничката четка.

Реших, че освен голяма четка ми е нужна и малка компактна версия, която да мога да нося в чантата си, защото косата ми се заплита много често. Особено дясната страна на косата се заплита почти всеки ден, защото се получава триене с чантата на рамото ми.

В момента косата ми е с дължина от около 60-65см. и разресването е значително по-лесно и най-вече приятно. Лятото бях достигнала рекордната за мен дължина от около 85 см. и въпреки че е красиво и много жени мечтаят за дълга коса, идва момент в който положението става нетърпимо.




***
Dessata Bright Edition
Rose Gold Chrome

В сайта на Dessata има информация, че четките им са още по-нежни към косата от тези на Tangle Teezer, a бодличките са направени от мек гумиран материал.
Още с отварянето на кутията веднага проверих това, но за жалост не се оказа истина.

Бодличките на Dessata отново са пластмасови и дори още по-плътни от тези на Tangle Teezer.
Дори само на пипане се усеща, че Dessata е по-грубата четка.
Получава се хубав масаж и със сигурност се засилва кръвообращението, но на мен лично ми е грубо и не особено приятно.



Въпреки това четката разресва перфектно дължините без да скубе или да причинява болка. Когато косата е много дълга трябва да се хване по средата и да се разресва внимателно първо от крайчетата и постепенно да се преминава по-нагоре.
Голямата четка Dessata има много хубава ергономична форма и седи удобно в ръката: много по-удобно от Salon Elite версията на Tangle Teezer.




Малката четка има капаче и е с мини разбер, перфектен за всяка дамска чанта. Опеделено ще си ползвам и двете четки с удоволствие, но най-вече за разресване на дължините.
Комплекта идва в красива черна кутия с холограмен надпис и орнаменти.
Може да изберете между цветовете розово злато, бронз и фуксия.
Цена: 30 лв.



***
Tangle Teezer 
Salon Elite



В никакъв случай не съжалявам за покупката си на Dessata, но Tangle Teezer си остава моя фаворит.
Бодличките са много по-тънички и меки и не ми причиняват абсолютно никакъв дискомфорт когато минавам с тях по нежната кожа на скалпа.
Salon Elite версията има по-извита, бъбрековидна форма от оригиналната Tangle Teezer и по този начин минава още по-лесно по извивката на главата.
При разресване не се усеща болка и косата не се накъсва.



Предполагам си зависи от косата и колко често я сресвате, но аз лично забелязах че трябва да подменям моя Tangle Teezer през около две години. След този период бодличките се извиват и косата не се сресва толкова перфектно като в началото. Хубаво е да поставяте четката с бодличките нагоре, защото от тежестта на четката ще се развалят още по-бързо.

И двете ми четки Tangle Teezer са купувани от enzo.bg и ви гарантирам, че са напълно оригинални. Цените са от около 15 лв. до 22 лв. Понякога в сайта има промоции и разпродажби и може да ги откриете и по-изгодно.



4 коментара:

  1. Благодаря за прекрасното ревю/сравнение :) Моят фаворит пък е Десата и няма да се върна към Tangle,исках и аз този сет,но ще си го купя директно от първа ръкта,дано там са и по евтини :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за коментара :) Сетчето е прекрасно и определено си заслужава! Пожелавам ти скоро да е твое!

      Поздрави :)

      Изтриване
  2. Мерси за ревюто, беше наистина много полезно!

    ОтговорИзтриване
  3. Много полезно ревю, откога им се чудя на тези Dessata, но никой не беше правил сравнение досега.

    ОтговорИзтриване