събота, 14 януари 2017 г.

AURA Face Contour Pallete / Precious Nude


Здравейте приятели!

През новата година Aura Cosmetics лансират два интересни нови продукта, за които днес искам да ви разкажа по-подробно.

Палитрата за контуриране се предлага в два нюанса: Fair и Dark.
При палитрата за сенки може да изберете между по-нежната и неутрална Precious Nude и по-драматичната Luxury Dark.

Когато става въпрос за контуриране ми е доста трудно да си намеря любим продукт. Обичам да експериментирам с различни нюанси, за това редувам различни пудри и бронзанти на МАС, Taupe на NYX, Bahama Mama на TheBalm, тъмния шоколад на Too Faced и още много други, но винаги съм в търсене на нещо още по-добро и "мое" като цвят.
Когато отворих палитрата за контуриране на Aura, веднага ми хареса цветовата комбинация: цветовете са неутрални и нямат никакви червени, оранжеви или прекалено пепеливи нюанси.

Моята палитра е в цвят Fair и най-тъмният цвят Soft Sculpt се оказа чудесен за контуриране на цялото лице. Получава се хубав и изразен контур, който от друга страна не седи грубо или отсечено. Най-късно когато си контурирах носа, пудрата категорично успя да ме спечели.
За разлика от други продукти, които са силно пигментирани, при Soft Sculpt може съвсем спокойно да се отпуснете и да наслагвате продукта до постигане на желания ефект.
Имам продукти, които са толкова наситени, че след едно единствено докосване с четката, трябва да им отделя допълнителни минути, за да не изглеждам като "паднала в камината".😄

След като минавам всички важни за контуриране зони, ги омекотявам с по-светлия Soft Bronze.
Fix е за фиксиране на течни продукти, като например коректор под очите. Нанесен самостоятелно, при мен не придава цвят. Highlight е нежен озаряващ нюанс, с много фини розови частички. Нанесен на най-изпъкналите части на лицето (чело, скули, нос, брaдичка) придава много лек озаряващ ефект. В никакъв случай не е лъскав или блестящ, като хайлайтери от типа на Extra Dimension Show Gold. Може да се каже, че това е хайлайтер, за тези от вас, които не искат да си личи от 100 метра, че носят такъв. Това не прави един продукт по-добър или по-лош, просто всеки търси и харесва някакъв различен ефект. Важното в случая е, че ефектът е хубав. 👍
Формулата на пудрите е мека, не се разпрашва много и има много приятен аромат на крем за лице.
Като размер, отделните рефилчета са много удобни, защото четката ми за контуриране е с размер точно на едно кръгче.


Палитрата Precious Nude съдържа 12 цвята сенки с пет различни формули. Има напълно матови цветове, перлени, сатенени, бляскави и металически. Като пигментация сенките за с прилично качество за този ценови клас. Пигментацията не е особено силна, но ако сте жена, която обича лек грим, който не отнема много време и усилия, то тогава палитрите на Aura са подходящ избор. При матовите цветове има леко разпрашване и брашнен ефект, но бляскавите са хубави и мазнички на допир. Разнасят се лесно, и с хубава база под тях издържат без проблем един работен ден.


Приложената четка не ми върши работа, но за опушване на долния клепач не е прекалено лоша.
Както винаги, при този клас продукти давам минус на опаковките. Въпреки че са издържани в черно и затворени изглеждат сравнително стилно, на допир се усеща, че са ниска категория кутийки. Палитрата със сенки ми е много трудна за отваряне. При тази за контуриране нямам този проблем.

Все още нямам информация за точните цени на палитрите, но познавайки асортимента на Aura Cosmetics предполагам ще струват между 12 и 22 лв.

* Двете палитри са ми предоставени от вносителите на марката за България. Ревюто съдържа изцяло лично мнение и впечатления!  



Няма коментари:

Публикуване на коментар