неделя, 15 януари 2017 г.

Guerlain Météorites Perles De Légende


Първата публикация, която написах за Makeup Galaxy e на същата тема, за която пиша и днес: вечните...магическите и феноменалните Метеорити.
Всяка година Guerlain лансират по няколко лимитирани версии на тази ослепителна озаряваща пудра. Коледните Метеорити на 2016 година носят името Météorites Perles De Légende.


През изминавата година успях да изхабя цяла кутийка от оригиналните и нелимитирани перли Clair. Спомням си, че ги купих на Св. Валентин 2014 г. и за точно две години успях да ги изхабя до последното бляскаво топченце.
Когато видях за първи път на живо коледните Метеорити Perles De Légende, бях абсолютно сигурна, че искам да ги притежавам.
За мой късмет успях да ги купя с невероятно намаление от английския сайт Escentual.
Когато ги поръчвах, всичко беше редуцирано с 20%, а отделно имах и натрупани точки, с които цената падна до 75 лв.
Ако искате да притежавате една кутийка от тях, в Escentual са все още налични и отново има код за 20% отстъпка! 

Perles De Légende са създадени от супермодела Наталия Водянова (в колаборация с творческия директор на Guerlain Оливие Ешодмезон), като цялата коледна колекция е вдъхновена от Shalimar, парфюм на който Наталия е лице от над осем години.



Този път перлите са в три цвята - нежно розово, бляскаво златно и деликатно тюркоазено. Златните перли са най-мънички, но и най-много на брой.
Четох, че Наталия Водянова е избрала тези нюанси, защото ѝ напомнят за цветовете на мозайките в индийски дворци.

Розовите перли засилват естествения цвят на скулите и освежават тена; сините перли коригират неравностите и тъмните кръгове, а златните перли затоплят лицето и го потапят в ослепителен блясък. Колкото до коригирането на тена....не мога да потвърдя, че това е вярно. Но всичко, което Guerlain обещават за блясъка, отговаря на 100%! 😊
Нанесени на цялото лице Perles De Légende придават прекрасен фотошоп ефект на кожата, но в същото време, на слънчева светлина ще светите като един известен литературен вампир. 😉
Не забравяйте, че тъй като са част от празнична колекция, Perles De Légende са изключително бляскави и забележими. Много повече от миналогодишните в бялата топка.


 
Кутийката на Perles De Légende е метална, като този път дъното е леко повдигнато. На външен вид изглежда добре и създава илюзията, че кутийката е по-пълна. За жалост тази промяна не е особено практична, защото когато разбърквам Метеоритите с четка, много често събарям топчета на земята. Реших този проблем, като ги прехвърлих във вече празната ми сребърна опаковка от Clair. 
В кутийката има черно дунапренче, което предпазва топчетата ако искате да пътувате с тях. Ароматът на Perles De Légende е както всеки път на сладки, пудрени виолетки.

И този път перлите са създадени със Stardust технологията, която ги прави много по-меки и чупливи. Ако преди години трябваше да се нанасят с по-груб косъм, който да ги разчупи, сега може да използвате всяка любима пухкава и мека четка. 
Преди няколко години си купих четката на Guerlain, специално създадена за Метеоритите (тази с розовите косми и бялата дръжка). На външен вид е прекрасна, но за жалост вече я притежавам на две отделни части. Дръжката се разлепи, а космите са залепени по най-бруталния и абсурден начин. Това не ми се беше случвало и с четка за пет лева....
Имайте го предвид, ако сте я харесали.





Няма коментари:

Публикуване на коментар