петък, 30 януари 2015 г.

Clarisonic Mia 2 - Festival of Colors


Здравейте приятели!

Още декември миналата година ви бях обещала ревю на почистващото устройство Clarisonic, но след като получих хранителна алергия и обрив реших да преустановя ежедневното почистване с Mia 2 за няколко седмици.

В момента кожата ми е в чудесно състояние и натрупах достатъчно опит с Clarisonic за да споделя с вас мнението ми за устройството.
От скоро в България може да намерите Mia 2 не само в оригиналният бял цвят, но и в лимитираната серия Festival of Colors, която се предлага в неоново зелен, розов и син цвят.



Едно от най-важните предимства на Clarisonic e самият начин на почистване, което става чрез патентованата звуково честотна технология. Повечето четки или подобни устройства на пазара използват въртене за да почистят кожата. За разлика от тях Clarisonic oсцилира (трепти) назад и напред.

В началото не се забелязва с просто око, но когато докоснете Mia 2 до кожата си се усеща, че четката наистина не се върти и по този начин не дразни кожата.



На самата опаковка е отбелязано, че за 60 секунди може да почистите перфектно лицето си.
Когато включите устройството то започва да вибрира и на 10 и 20 секунди ви дава индикация да преминете на друга зона на лицето. 20 секунди за челото, 20 за носа и брадичката и по 10 секунди за бузите.

След тези 60 секунди уредчето се изключва само. Разбира се ако искате да почистите лицето си за по-дълго време няма проблем, аз лично понякога правя два цикъла на почистване, тоест общо две минути.



Наистина кожата се почиства в дълбочина и дори само след няколко дни употреба се вижда страхотна промяна. Порите ми се свиха значително, кожата е много по-мека, розова и озарена.

Сега идва въпроса дали Clarisonic е в състояние да премахне тежки фдт-ни от лицето.
Може, но аз лично не ви го препоръчвам.

Много пъти съм споменавала, че използвам много силно покривен и траен фдт- Colorstay на Ревлон. От чисто любопитство реших да изпробвам как Clarisonic ще се справи с премахването му, но процеса е доста дълъг и определено четката е потърпевшата :)

Ако почиствах така всеки ден фдт-на си ще ми се наложи да си купувам нови четки всеки месец.
Отделно не ми харесва да замазвам всичките декоративни продукти по лицето си. Предпочитам да премахна грима си ръчно и след това да почистя кожата от остатъците. Така наистина съм сигурна, че лицето ми е почистено перфектно.

Накратко и целият ми ритуал за сваляне на грим:

- премахвам изцяло грима на очите с козметично олио и мокра кърпичка
- премахвам Colorstay с мокра кърпичка
- минавам с розова или мицеларна вода очите за да отстраня всички мазни остатъци
- нанасям почистваща пяна на лицето и започвам да почиствам кожата с Clarisonic
- изплаквам остатъците с вода




Комплектът Clarisonic Mia 2 включва освен уредчето и зарядно устройство, четка за чувствителна кожа, 30 мл почистващ гел и защитно пластмасово калъфче за път.

Искам да ви обърна внимание, че ако банята ви няма прозорец и ако въдуха е топъл и влажен не ви препоръчвам да държите Mia 2 там.

Само след няколко дни въпреки старателното почистване забелязах че космите на четката завъжат доста гадна и кисела миризма.

Изпрах я отново и след това я преместих в спалнята ми. От тогава повече проблем не съм имала. Много е важно четката да може да изсъхне на свеж въждух и в помещение което не е много топло.

В България устройствата Clarisonic Mia 2 както и по-големият Clarisonic Plus може да намерите екслузивно и само в Beauty Zone (Mall of Sofia) и Douglas (Serdica Center).
Цената на Mia 2 е 290 лв. а на Clarisonic Plus е 434 лв. 

Надявам се ревюто да ви е било интересно и полезно. Ако имате допълнителни въпроси ми пишете в коментарите :)



6 коментара:

  1. Много полезно ревю,благодаря.
    Чудя му се много,но тъй като имам такава четка,се чудя дали да давам още 200 лв. и дали ще върши повече работа от нея. Офф много ми е трудно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм имала подобни четки, които се въртят и наистина най-голямото предимство на Clarisonic-a е това звуково честотно почистване. При четки с въртене винаги имах усещането, че кожата ми се надрасква и се разнасят бактерии.

      Не е евтина инвестиция при положение, че редовно трябва да се сменят четките, а и не го намирам за супер must-have продукт, но определено прави нещата които са обещали производителите.

      Поздрави :)

      Изтриване
  2. P.S.Забравих да те питам,как не се върти главата? В упътването е написано,че се върти и вибрира и именно и затова си мислех,че би почиствала по добре от моята,която само вибрира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина не се. На самата кутия е написано No Spinning. No Vibration. Трепти, но не прави това завъртане което го има при други четки.

      Изтриване
    2. Вчера минах през Сепфора и я пробвах пак,има тестери и да в действителност все едно се върти,но по скоро така ми се струва,заради бързината.

      Изтриване
  3. Страхотно ревю..Хвърлила съм око на четката..Надявам се да успея да прежаля парите ... ;д

    ОтговорИзтриване