понеделник, 6 юли 2015 г.

MAC Cosmetics: Pro Longwear Paint Pot /Soft Ochre/


 Happy #MACMonday, приятели!

Днес ще ви покажа дълготрайните сенки и база Pro Longwear Paint Pot в цвят Soft Ochre.
След като изхабих напълно две бурканчета от Painterly реших, че е време да изпробвам нещо различно.
Soft Ochre винаги ми е бил много интересен като цвят, но при първия ми тест в магазина буквално се стреснах от него. На ръката ми беше прекалено жълт, което ме отказа от него. Тогава реших да заложа на нещо съвсем различно като ефект и си купих Let`s Skate. Пълното му ревю може да видите тук.

Преди малко повече от седмица в The Mall се състоя Grazia Shopping Night и всички продукти на МАС (без лимитирани колекции и Viva Glam) бяха намалени с 20%.
Така вместо редовните 40 лв. бурканчето ми струваше 32 лв.


Като консистенция Soft Ochre доста прилича на Painterly, но бих казала че формулата му е една идея по-суха и плътна. Ако имате много суха кожа около очите или по принцип не се разбирате с бурканчетата Paint Pot може би и това няма да ви хареса.
В никакъв случай не препоръчвам Soft Ochre да се нанася на долния клепач, защото много изсушава контура и се врязва в линийките. Нанесен на подвижния клепач нямам никакъв проблем с него.

Аз лично първо нанасям околоочен крем, след това силиконова база, фдт (на цялото лице, включително и клепачите) и чак след това преминавам към базата за очи.
За моя изненада жълтото тотално изчезва при разнасяне и цветът се слива перфектно с останалата ми кожа.

Нанасям Pro Longwear Pait Pot винаги и само с пръсти. От топлината на кожата сенките стават малко по-кремообразни и се разнасят с лекота по клепачите.
Единствено трябва да сте по-бързи с нанасянето, защото след около половин минута изсъхват напълно и се "бетонират". 
Като трайност Soft Ochre е точно като останалите ми цветове: няма размазване, свличане или набръчкване. Разбира се това зависи от много индивидуални фактори, като състоянието на вашата кожа, костна структура и тн., защото съм чувала доста често, че Paint Pot набръчква клепачите и сенките не седят гладко и равномерно. Просто тези неща са много индивидуални и няма как подобен продукт да е универсален за всички.

С Paint Pot сенките ми безпроблемно могат да изкарат и до 16 часа, независимо от климатичните условия.


На кой би седял този цвят добре, честно казано е доста трудно да се каже. Виждала съм супер много чернокожи момичета да го използват и им седи прекрасно. Ники от NikkieTutorials пък е сигурно два пъти по-бяла от мен и също го нанася редовно.

На следващите снимки ще видите как седи на ръката ми и на клепачите. На колажната снимка с гримираните очи нося само Soft Ochre и съм опушила съвсем леко с тоуп цвят отгоре.
На последния кадър съм само с базата, непосредствено след нанасянето й. Вижда се добре как Soft Ochre се слива напълно с останалата кожа.



Няма коментари:

Публикуване на коментар