вторник, 7 юли 2015 г.

Zoeva: #109 Luxe Face Paint / #126 Luxe Cheek Finish


Здравейте приятели,

време е да ви разкажа малко за най-новите ми четки на германската марка Zoeva, които си купих по време на почивката ми в Дрезден.
Още в началото искам да отбележа, че само първата заглавна снима е моя.
Останалите снимки, които показват четките в детайл са от сайта на Zoeva www.zoeva-shop.de.
След няколко неуспешни опита да ги снимам (без да рефлектира всичко наоколо), реших че ще е по-добре да видите професионалните снимки, които показват и двете четки в най-добрата им светлина.
В крайна сметка най-важното е как са на допир и дали се работи лесно с тях.
Значително по-добри снимки се бяха получили при ревюто ми на Rose Golden Luxury Set. Може да си го припомните тук

До сега съм си поръчвала четки на Zoeva само от сайта им, като доставката до България (независимо от броя на продуктите) е 9 евро.
В Дрезден ги намерих в една от парфюмериите Douglas. Имаха цял стелаж с абсолютно всички единични модели. Като цени бяха само с около 10 или 15 цента по-скъпи.

www.zoeva-shop.de

Четката, която най-много исках да имам е #109 Luxe Face Paint. С нея може да контурирате като професионалист лицето си: скули, чело, брадичка/челюст и нос.
Четката е направена от микс между синтетични и естествени косми. На сайта на Zoeva е отбелязано, че космите не са оцветени.

На допир #109 е изключително мекичка, все едно пипам заешка лапичка. Въпреки това космите са захванати много стабилно и гъсто и позволяват перфектно и прецизно контуриране.
Абсолютно никога не правя грим без да контурирам цялото си лице. Само с няколко движения може да направите лицето си много по-изразително и слабо.
Тъй като обожавам да си контурирам носа най-важно за мен беше дали четката ще се справи с тази задача. Обичам да му променям формата, дължината и понякога дори го правя да изглежда като опериран :) Може да се каже, че за всяка ситуация мога да си нарисувам перфектен нос. Научих се да го правя покрай костюмни партита и Halloween и наистина е много забавно да видиш как лицето ти може да придобие различни форми.

www.zoeva-shop.de


Тъй като от близо 7-8 години се контурирам само с една четка в началото ми беше малко странно да свикна с #109. Знаете, старите навици умират трудно.
Както е и при старата ми четка, при контурирането на носа трябва да стисна с пръсти основата на космите за да се получи права и тънка линия.
За мен лично #109 Luxe Face Paint се справя най-добре с контурирането на скулите (там където имаме естествена вдлъбнатина) и челюстта.
Около челото и слепоочията много лесно може да се прекали, за това е хубаво да отделите повечко време за тяхното перфектно блендване.
Като форма #109 наподобява доста на известната Ita четка на NARS, но съм гледала много ревюта в които хората са много по-доволни от Zoeva #109.


www.zoeva-shop.de
#126 Luxe Cheek Finish e перфектната четка за минерални ружове/хайлайтери и най-вече за продукти, които се разпрашват. С нея нанасяте ружа с леки потупващи движения без да завъртате четката в пудрата.
Направена е от комбинация между синтетични и естесвени косми и също като #109 не е обработвана с оцветители. Отново супер мека и приятна на допир.
#126 е сравнително универсална четка за лице и може да я използвате и с бронзиращи пудри за нежен "целунат от слънцето" ефект.
Много е удобна за всякакви хайлайтери, които нанасяте на скулите, носа и средата на челото.

www.zoeva-shop.de


Изключително съм доволна от двете четки и като изключим МАС, Zoeva са ми другите абсолютни любимци. Четките им са с перфектно качетво и са меки и красиви на външен вид.
Съотношението качество/цена при тях е ненадминато. Даже е много по-добро от колкото на доказали се луксозни марки.
Точно преди няколко дни се ядосах страшно много след като четката ми на Guerlain с розовите косми (тази, която е за Метеоритие) се разлепи. Отдели се цялата пластмасова дръжка и от вътрешната страна се вижда как лепилото е размазано и розовите косми се държат на някаква магия. Изключително разочароващо и непрофесионално, за четка която струва 60 лв.


 Кои са вашите любими четки на Zoeva и притежавате ли такива от които не сте доволни?


4 коментара:

  1. Подкрепям мнението ти. Нямам забележки и към двете четки. Аз лично 126 я ползвам за руж. :)

    ОтговорИзтриване
  2. А, точно четките, от които се интересувам! Страхотно ревю, не мисля, че съм чела блога ти преди, но ще наваксам!

    ОтговорИзтриване
  3. Имам няколко четки за очи на Zoeva и използвам всичките ежедневно, с изключение на Pencil четката, много е заострена и ми дере клепача, но съм склонна да смятам, че моята е нещо дефектна, защото всички други са със страхотно качество. Смятам скоро да се сдобия и с четки за лице <3

    ОтговорИзтриване