петък, 31 юли 2015 г.

Clinique Rinse-Off Foaming Cleanser


Здравейте приятели,
днес ще си говорим за продукт, за който много отдавна искам да напиша ревю, но от толкова много ползване все забравях да го извадя от душ кабината.  
Най-най-най-любимият ми продукт за почистване на лицето: Clinique Rinse-Off Foaming Cleanser ♥ 
Самата опаковка се оказа толкова безлична на бял фон, че се наложи да му направя фотосесия до малко шаренийки ♥ Спонджбоб поне беше очарован ♥:-)

Clinique Rinse-Off е крем/мус за почистване на кожата на лицето. Безпроблемно премахва грим (включително и дълготраен), ежедневни замърсявания или слънцезащитни продукти от лицето. 
Консистенцията му наподобява на крем за бръснене от сорта на Каро. Достатъчно е съвсем малко количество, колкото грахово зърно за да почистите цялото си лице. При допир с вода муса започва да се разпенва съвсем нежно по кожата и я почиства безупречно. Прекрасен е и за използване с четки като Clarisonic.




След почистване с Rinse-Off кожата става буквално "скърцаща" от чистота. Въпреки това никога не я чувствам суха или опъната след почистването. Ако имате много суха кожа със сигурност ще ви трябва по-богато и кремообразно почистване. Но за нормална и смесена е прекрасен продукт.

Споменавала съм, че понякога имам обриви предизвикани от някои тропически плодове. След такъв "инцидент" кожата на лицето ми все едно променя структурата си, става зърнеста на допир или както аз обичам да казвам: превръща се в крокодилска кожа.
Абсолютно всеки път ми е правило впечатление, че след като почистя лицето с Clinique Rinse-Off раздразненията се успокояват много по-бързо и кожата започва да се възстановява. Не знам каква е съставката, която го прави това, но самите Clinique твърдят на сайта си, че муса съдържа лайка или ботанически екстракт. В зависимост дали разглеждате европейски или американски сайт информацията е различна.




Проверявала съм в google отделните съставки, но честно казано не виждам коя от тях по-точно  е лайката или друг успокояващ растителен екстракт. Много ще се радвам на вашите коментари по този въпрос. 
Clinique Rinse-Off се предлага в две различни опаковки на пазара: основната опаковка, в която е муса винаги е еднаква, разликата е в капачката. Като формула и състав продуктите са абсолютно идентични. През годините съм купувала и от двата вида опаковки и разлика в самият продукт не откривам.


И все пак Rinse-Off има един недостатък: ако попадне в очите люти зверски. В сайта на Clinique е отбелязано, че пяната е офталмологично тествана, но въпреки това ви съветвам да сте изключително внимателни и да не я нанасяте в близост до очите!
При първата ми опаковка докато свикна редовно се подлютявах, но сега вече нямам проблем. 


Clinique Rinse-Off Foaming Cleanser съдържа 150 мл продукт и струва около 35-40 лв. в зависимост от къде се купи. Аз най-често купувам муса от летища, като последната ми опаковка ми струваше 14 или 15 евро. 
Муса е супер икономичен, една опаковка ми стига за около шест до осем месеца.


3 коментара:

  1. Според състава няма никакви екстракти вътре. От къде си го купувала? В САЩ не са задължени да описват съставки концентрация под 1% и ако е произведен там, нищо чудно да го няма, което пак е странно, защото би следвало да го напишат, иначе излиза малко лъжовен маркетинг. Съставът е хубав, според мен. Бих пробвала, ако нямах 10 вида измивни продукти в момента. xD

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Конкретно тази опаковка е от duty free шопа на летище София. Пише, че е произведена в Белгия. Старите ми опаковки са купувани от други европейски летища и като състав си пишеше абсолютно същото. Странно, но пък в крайна сметка наистина ми се отразява добре на лицето.

      :)

      Изтриване
  2. Поръчах си гоооо и нямам търпение да пристигне :D Откога му се каня и най-накрая поприключих почти всички измивни продукти,та беше време!

    ОтговорИзтриване