събота, 11 юли 2015 г.

CHANEL: ROUGE COCO 432 CÉCILE



Здравейте приятели,

както много от вас вече знаят, тази година CHANEL лансираха легендарните червила Rouge Coco с нова формула. Общо 29 прекрасни нюанса са част от новата колекция.
В България са заредени 24.
Всичките нюанси носят имената на хора, които са били част от живота на великата Габриел "Коко" Шанел.
Колекцията е разделена на следните категории:

MUSES - An homage in bright corals 
LOVERS - Passion reflected by dramatic reds  
FAMILY - A tribute in understated nude shades 
BEST FRIENDS - Celebrated by romantic pinks  
ARTISTS - Honored by deep plum shades 

За първи път червилата Rouge Coco ми направиха впечатление след рекламата с Ванеса Паради, на която съм голяма почитателка.
Когато чуя името Rouge Coco веднага започвам на ум да си пея "What a day for a daydream...."
Лично за мен всичко в тази реклама е перфектно...нежната визия на Ванеса, начинът по който отваря гилзата и нанася на устните червилото си...и как след това я затваря и за части от секундата се чува феноменалното "клик". 

Винаги съм се впечатлявала от малките детайли, които правят един продукт специален.
За мен не са от значение толкова самите цветове на червилото, колкото цялата идея зад опаковката и създаването му.
Червилата Rouge Coco издават уникален звук при затварянето на гилзата. Начинът по който капачката казва "клик" е толкова прекрасно, че ми доставя невероятно удоволствие да отварям и затварям червилото. 
Самата гилза е направена от материя, която при първи допир с пръстите ни е студена като метал. Идеята зад това е когато бръкнете в дамската си чанта веднага да "откриете" червилото си. Тествани са стотици прототипи докато се намери перфектната гилза и най-вълшебното "клик". 


Подобни мънички детайли могат да превърнат един на пръв поглед обикновен козметичен продукт в нещо много специално. Когато носим червило на устните си се променя дори начинът по който изговаряме думите. Пробвайте да кажете "Rouge Coco" по възможност с френски акцент. И двете думи карат устните да оформят целувка
Ако ви е правило впечатление същото е и при носенето на лак за нокти. Ръцете подсъзнателно правят по-нежни и грацилни движения, когато ноктите са с перфектен маникюр.
За съжаление няма как да направя сравнение между старата и новата формула на Rouge Coco, защото това е абсолютно първото червило на CHANEL което притежавам. 
Формулата е доста балсаместа и само с едно нанасяне цветът 432 Cécile е почти идентичен с този на устните ми. Червилата Rouge Coco имат много лек вкус и аромат на рози.

Cécile е в категорията Pinks, като самият нюанс е нежно палисандрово дърво.
Като цвят много ми напомня на 54 Boy от серията Rouge Coco Shine. Малко по-долу ще видите цветовете суочнати един до друг.
Cécile седи една идея по-розово на устните ми, докато Boy e по-неутрален цвят с огледален блясък.
На слънце в Cécile се забeлязват миниатюрни блестящи частички, които светят в розово, златно, зелено и синьо. На устните Cécile придава много лек перлен финиш.
По принцип избягвам всякакви продукти е перлен завършек, но ако сложа само един пласт от червилото е почти незабележимо. Не си падам особено много по балсамести формули, предпочитам чисто матови или сатенени червила, за това от Rouge Coco Cécile нанасям само един пласт.



Продуктите за устни не са сред любимите ми козметични продукти и рядко нося червило, балсам или глос. Устните ми имат много силен естествен пигмент и дори на снимки рядко се забелязва, че не нося нищо на тях. Ако се загледате в снимката под заглавието на блога, (където съм на колелото с Е.Т. от филма на Спилбърг "Извънземното") на нея не нося абсолютно никакъв продукт за усни. 

Въпреки това, ще нанасям Rouge Coco Cécile с голямо удоволствие, защото цветът е нежен, много лесен за носене и подходящ за ежедневието. Някаква магия витае около всички продукти на CHANEL или поне в моето съзнание е така. Нанасянето на техен парфюм, сенки или руж винаги е като малък луксозен ритуал с който една жена може да се почувства още по-красива и пленителна. 







Въпреки високата си цена, смятам че напълно си заслужава да се инвестира в подобен продукт, който ни дава усещането за нещо луксозно, ексклузивно и магическо.



2 коментара:

  1. Страхотни са тези червила. Аз ползвам 424 Edith, което е прекрасно розово червило за сезона ^^
    http://silvisinspiration.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. За мен продуктите на Шанел са като бижута - и като стойност :D, но също и като опаковка, продукт, чувството, когато го използвам. Моят нюанс е 666 Gabrielle, разкошно е.

    ОтговорИзтриване