вторник, 16 юни 2015 г.

Yves Rocher: Monoi Moisturizing Perfumed Body Mist


Един от най-любимите ми летни и плажни аромати е олиото Monoi.
Френската козметична марка Yves Rocher имат разкошна серия с този опияняващ таитянски аромат, която включва тоалетна вода, олио за тяло, сухо златно олио и още много други ароматни продукти.

Тъй като имам в момента златно Monoi олио на друга марка си харесах този хидратиращ парфюмен спрей с органично алое вера.

Вълшебния аромат на Monoi се получава от цветчетата на таитянската гардения (наричана още тиаре), които се накисват в кокосово олио. Monoi в превод от малайско-полинезийските езици означава буквално "ароматно олио".
Ароматът на monoi може да се опише като топъл, кокосов, леко ванилов и с дъх на амбра и гардения. Рядко миризмата на monoi е абсолютно идентична при различните марки. Някои са по-кокосови и сладки, други по-флорални и нежни.

Серията на Yves Rocher винаги ми е била любима и свързвам този аромат с летни вечери на плажа, плодови коктейли и горещ пясък.
Особено след дълъг ден на плажа и освежаващ душ, най-прекрасното усещане е да напръскате тялото си с лек хидратиращ спрей с екзотичен аромат.


Съставки/Ingredients: aqua/water/eau, glycerin, propylene glycol, peg-40 hydrogenated castor oil, aloe barbadensis leaf juice, parfum/fragrance, caprylyl/capryl glucoside, sodium benzoate, tetrasodium edta, citric acid, allantoin, salicylic acid, bht, chondrus crispus powder (carrageenan), cocos nucifera (coconut) oil, amyl cinnamal, benzyl alcohol, gardenia tahitensis flower extract

Хидратиращия парфюмен спрей Monoi съдържа екстракт от био алое вера, което успокоява и подхранва кожата. Формулата е изкючително нежна, не съдържа алкохол, оцветители и парабени.
Много съм доволна и от трайността на спрея. Усещам го доста интензивно поне 4 часа, което за подобен продукт е предостатъчно.

За съжaление не знам дали спрейчето се продава и в нашите магазини на Yves Rocher, защото го купих от Дрезден. Всичките неща от серията бяха на промоция и за спрея платих 5,99 евро.




Ако имате и вие любими летни аромати или любимци сред продуктите на Yves Rocher ще се радвам да ги споделите с мен в коментарите.
До скоро 


4 коментара:

  1. Звучи фантастично. Много жалко, че ги няма в България! :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ще ги има до края на месеца и при нас ♥

      Изтриване
    2. Ее супер, много благодаря за информацията! <3

      Изтриване
    3. Моля :) преди малко ми писаха от Yves Rocher България и много се зарадвах.
      Ще мога да си взема още продукти от серията ♥

      Поздрави :)

      Изтриване