неделя, 31 май 2015 г.

Vacation Haul vol.2: Dresden


Здравейте приятели,

в днешната публикация искам да споделя с вас малко снимки от ваканцията ми в Германия. Този път посетих прекрасният град Дрезден, столица на провинция Саксония.
Няма да се впускам в прекалено дълги разкази, защото публикацията ще стане безкрайна, толкова много красиви неща могат да се видят в Дрезен и околностите му.




Дрезден се гордее с невероятната си природа и спираща дъха зеленина, безрой приказни замъци, бароковият дворец Цвингер, прочутата църква Фрауенкирхе и още много други исторически забележителности.


Едно от най-впечатляващите места, които посетих е дрезденската картинна галерия "Старите майстори" в която се намира едно от най-прочутите произведения на Рафаело "Сикстинската Мадона", както и най-популярният пастел на Жан Етиен Лиотар "Шоколадовото момиче" /Das Schokoladenmädchen/.
Може би един от най-прочутите елементи от "Сикстинската Мадона" са двата ангела, които са изобразени в долната част на картината. Със сигурност сте ги виждали на декоративни картини, чаши, чинийки и какви ли не други сувенири.



"Шоколадовото момиче" е една от най-любимите ми картини и не пропуснах възможността да си закупя няколко красиви сувенира с нейният образ.
Избрах си ръчно изработена порцеланова чаша и чинийка в които с голямо удоволствие ще си сервирам парче торта и горещ шоколад :) Ако следите Instagram профила ми, със сигурност ще видите някой ден снимка на порцелановият мини сервиз.

От самата галерия си купих няколко картички с "Шоколадовото момиче" и "Сикстинската Мадона", както и микрофибърна кърпичка за очила, за да може "Шоколадовото момиче" да е винаги с мен.


От козметична гледна точка също съм много доволна. Успях да се сдобия най-после с хайлайтера/руж Shimmer Brick на Bobbi Brown, както и с нов скинфиниш на МАС в уникален летен цвят. Нямам търпение да ви го представя в подробно ревю.
На летището в Мюнхен открих и някои останали продукти от лятната колекция на МАС Wash & Dry си избрах една от бронзиращите пудри.

Задължително минах и през PRIMARK, където си харесах няколко супер весели тениски и пижами с комикси. Имат страхотни неща, но всеки път вътре е лудница.

Много се зарадвах и на четките на Zoeva, които открих в Douglas. Надявам се четката им за контуриране да ми хареса, защото от сигурно седем години се контурирам с една обикновена четка без марка, на която започват прогресивно да изпадат космите.

Ще направя за всички козметични продукти от снимките ревюта, а в коментарите може да ми пишете с кой продукт бихте искали да започна.

В ревюто ми за лимитираните кремове на Nivea ви бях споделила, че много искам крем с поне 150 мл. съдържание. В Германия могат да се намерят не само 150, но и кутии с 400 мл. крем!!!




Сухият шампоан на Batiste вече го изпробвах и на първо четене съм много доволна от него.
В пълното ревю ще ви разкажа всички подробности, защото съм много взискателна към този вид продукти. В България може да намерите Batiste в Елитис, Лили и аптеки Ремедиум.



Ако имате път към Дрезден горещо препоръчвам бароковия ресторант и сладкарница Coselpalais. Имат уникална селекция от домашно приготвени торти и сладкиши и саксонски специалитети поднесени сред уникален бароков интериор. Виенският им шницел е феноменален!



В крепостта Königsstein близо половин век графиня Анна Козел е била на заточение. От горе може да се насладите на невероятно красива гледка.

Надявам се публикацията да ви е била интересна. Съвсем скоро очаквайте и първите ревюта на новите продукти. 

2 коментара:

  1. Прекрасна ваканция. :) С нетърпение ще чакам да споделиш мнението си за четките, тези явно са някакви нови, лимитки? И парфюмчето на Ив Роше ми е интересно. Потекоха ми лиги от вкусотиите, които си опитала. 😃

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси Ивче, радвам се че ти е харесало :)
      Четките не са лимитирани, абсолютно същите са каквито имат в сайта. Само опаковката е по-различна.

      Изтриване