петък, 8 май 2015 г.

Dessata Prints: Catrinas



Prints е най-новата лимитирана серия на популярните испански четки за коса Dessata.
Още когато видях във Фейсбук страницата на Dessata Bulgaria снимки на новите модели исках да имам четката с принт в стил La Calavera Catrina.

La Calavera Catrina е цинкова гравюра на мексиканският илюстратор и литограф Хосе Гуадалупе Посада, създадена през 1913 година.
Катрина е алегория на смъртта и важен символ в мексиканското изобразително изкуство и празника Día de los Muertos (Ден на мъртвите).



Лимитираната серия Prints се предлага в две разновидности: принт Катрина и принт розов леопард.
Може да избирате между голямата страндартна четка и мини четка с предпазно капаче, която е подходяща за носене в чанта, за пътувания или деца.

Декември миналата година си бях купила лимитираният комплект Dessata Brights и направих сравнение между испанската четка и английската версия Tangle Teezer.
Все още смятам, че Dessata е по-грубата четка, която има по-дебели бодлички и прави по-интензивен масаж на кожата на главата.
Въпреки това през последните месеци забелязах, че всеки път когато реша косата си посягам към Dessata. За тези пет месеца косата ми спря да се заплита или поне го прави много по-малко от преди. Когато видя леки наченки на заплитане веднага минавам с четката Dessata през косата и всичко става отново гладко и подредено.

Dessata има 440 бодлички, разположени на три нива, които се промъкват и през най-заплетената и гъста коса. Може д използвате четката независимо дали косата ви е права, чуплива или къдрава.
Направена е от специален материал, който не създава статично електрическо, т.е. косата ви няма да се наелектризира и да хвърчи.





Въпреки, че разресването на мокра или влажна коса е тотално вредно (в мокро състояние косата става еластична и се къса по-лесно, особено ако е химично третирана се разтяга като дъвка) с Dessata може да го правите, защото  Dessata "няма да нарани нежните люспички на косъма".

Не съм на 100% сигурна дали това е така...дори да не се нарани повърхността все пак има известно разтягане на косата. За това ви съветвам да бъдете супер внимателни докато го правите.
Аз лично минавам изключително леко само един или два пъти през крайчетата преди сушене.
Главното сресване го правя след като косата е почти изсъхнала и съм нанесла обилно количество подхранващо олио.
Ако имате дълга или много дълга коса винаги дръжте дължините и разресвайте първо от крайчетата и постепенно преминавайте по-нагоре.




Искам да ви обърна внимание, че ако изберете четката с принт Catrinas с много голяма вероятност вашата ще се различава от моята. Разглеждах снимки в Google и Instagram и от тях ясно се вижда, че всяка четка има индивидуален принт и самите скелети са различни.
Някои са декорирани с рози, други със сърца с ключалки. Разположението им също може да е тотално различно.

На сайта на Dessata пише следното: "Dessata Prints са изработени с най-модерните и иновативни техники за декорация". С това много не мога да се съглася, защото самият принт на определени места не се е получил особено красиво.
От едната страна на четката шарката е тотално размазана. Не бих казала, че веднага бие на очи, защото е точно отстрани където са бодличките, но можеше да се справят значително по-добре и цялата шарка да бъде по-ясно очертана и чиста.

размазан принт


Въпреки тази забележка четката е много весела и свежа и най-важното: разресването е много приятно, бързо и не причинява болка.
Закупих четката от сайта Zlatna Ribka за 24,95 лв. Малките четки с предпазните капачета са 22,95 лв.
Серията Prints е лимитирана и ще се продава до изчерпване на количествата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар