събота, 16 май 2015 г.

NIVEA Tales



Здравейте приятели,

днешната публикация не е ревю, защото универсалният крем на Nivea е продукт, който всички познаваме и сме имали със сигурност поне веднъж в дома си.
Реших да напиша няколко думи за крема по повод прекрасната нова лимитирана серия на кутийките, както и благотворителната кампания която ще подпомогне SOS Детски селища България.
Nivea ще дари по 30 стотинки на SOS Детски селища България с всяка покупка на крем от лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“, за да подпомогне дейността на Сдружението, което през 2015 г. отбелязва 25 години от учредяването си.
И тъй като този крем е един от най-продаваните и обичани продукти, всеки от нас може да помогне. 


Лимитираните кутийки изобразяват четири приказни героя: Тео, сестричката му Мая, зайо и малката фея.
На сайта на Nivea България може да намерите информация за всеки герой, приказки с тях, игри и картинки за оцветяване.

Универсалният крем на Nivea е един от любимите ми продукти и съм имала през години много различни лимитирани кутийки, но тази серия е една от най-красивите които съм виждала. Кутийката с костенурката и дъното на океана ми е най-любимата от всички.
Водата е нарисувана невероятно красиво и реалистично.




Надявах се в България да се продават и по-големите лимитирани кутийки с по 250 мл. продукт, но най-големият размер който намерих е 75мл. (страндартна Нивеа кутийка).

Разбира се Nivеа не е крем, който всеки може/иска да се използва на лицето си. 
Аз използва Nivea най-вече като крем за тяло и ръце и като маска за лице.

Като маска за лице ми е изключително любим, защото се справя и с най-сухата и белеща се кожа.
Всеки път когато имам хрема и съм правила дни наред инхалации с лайка, кожата ми след това е супер дехидрирана и се бели (особено около носа).
Намазвам много дебел слой крем Nivea и седя така около половин-един час. След това свалям остатъците с козметични кърпички или топла хавлиена кърпа и лицето ми е като чисто ново.
Правя си същата маска и когато кожата ми е в добро състояние, като един път в месеца ми е напълно достатъчно.

Чувала съм, че крема който се произвежда в Германия (както и в останалите европейски страни) е с по-добри съставки от този, който е предвиден за американският пазар. Teхният съдържа petrolatum, докато в европейската версия тази съставка не е налична. 

Около 1-2 пъти седмично нанасям крема на слепоочията ми преди сън (точно на мястото където се образуват бръчките "пачи крак"). Не знам дали се дължи на Nivea, но кожата ми там е изключително опъната и гладка, дори когато се усмихвам. 



Всеки ден нанасям Nivea като крем за ръце и кожички. Имам навика по сто пъти на ден да си мия ръцете и с Nivea се получава нещо като бариера между кожата и водата. Така кожата не се изсушава толкова много от непрестанното мокрене.

Въпреки, че си купувам от време на време лосиони или масла за тяло, забелязвам че рано или късно ги зарязвам и пак се връщам към крем Nivea. Много по-удобен ми е за ежедневно ползване.
Когато нямам под ръка дегримьор се справя дори със свалянето на тежък грим.
Просто един прекрасен универсален продукт, който се е доказал във времето.
Знаете ли, че снежно белият крем е бил любим дори на Мерилин Монро? :)


Ще се радвам да споделите с мен дали харесвате крем Nivea и ако да, за какво го използвате!


1 коментар:

  1. Ха, никога не ми е минавало през ума,че мога да ползвам крема като маска . Мерси за идеята :)

    ОтговорИзтриване