понеделник, 18 май 2015 г.

#MACMonday: Wonder Woman Collection


За днешното издание на поредицата MAC Monday съм ви подготвила една супер готина и весела колекция от пролетта на 2011 година.
Колекцията e посветена на супергероинята на ДиСи комикс Wonder Woman. 
Въпреки шарените опаковки за мен такива колекции в никакъв случай не са кичозни или детски.
Когато човек е почитател на комиски и анимационни герои, да притежаваш подобен продукт е истинска радост за колекционерското сърце.
Както виждте пазя дори и картонените опаковки. Намирам ги за още по-красиви от самите кутийки на продуктите.
Спомням си, че когато колекцията беше лансирана в България бях "първа писта" пред магазина, продуктите още не бяха извадени от кашоните и заедно с консултантите разглеждахме какво е пристигнало и какво не. 

С над 30 продукта, колекцията е една от най-големите, които МАС са лансирали.
Повечето от нещата са в super-size размер. Така например ружовете съдържат не обичайните 6 гр. продукт, а цели 11. Кутийката е голяма колкото бронзант или бюти пудра.

С цели 20 гр. скинфинишите са буквално супергероите на колекцията.
Кутията (защото не можем да говорим вече за кутийка) е голяма колкото цялата ми длан. 
Глосовете за устни изглеждаха като огромни маркери и дори малко съжалявам, че не си взех и от тях.
Ще ви покажа този път само един суоч на единственият нелимитиран продукт – бронзовият глитър Reflects Bronze. 

Двойният руж Майти Афродайти (не е ли гениално името) е може би най-любимият ми продукт от колекцията. 
Съдържа два цвята, които могат да се нанасят по отделно или заедно.
Миксиран, цветът прилича горе долу на NARS Orgasm, Hot Mama на TheBalm или друг подобен прасковен руж с лек златен воал. 
Самата пудра е доста твърда и е нужно малко повече напластяване за да се види красивият коралов цвят. Golden Lariat не беше първият ми избор при скинфините. Много повече исках да имам розовият Pink Power, но той не пристигна в България. 
Golden Lariat е както вече споменах мега-скинфиниш. Съдържа три различни цветове: златно, оранжев или по-скоро теракотен цвят и тъмно бронзово с доста оранжев подтон. Още преди да го видя знаех, че ще е прекалено тъмен и оранжев за кожата ми...но колексионерската страст си каза думата. 

Golden Lariat не е продукт който особено много харесвам, а и качеството му не е от най-добрите. Не съжалявам за него, но този скинфиниш е абсолютно импулсивна покупка. Лимитираните неща се разграбват като топъл хляб, а и в България от такива колекции (ако изобщо пристигнат) се зареждат скандално малко бройки.

Преди години манията ми за колекции на МАС беше много по-силно изразена.
Сега обмислям много добре продуктите и купувам само нещата за които съм 100% сигурна, че ми харесват и ще бъдат използвани редовно. 


Зелената палитра Valiant съдържа четири лимитирани цветове: бледо златно, перлен лайм, матово тъмно зелено и метален каки цвят.
Може да се направи по-нежен и пролетен лайм-грим или по-интензивен и дързък в стил милитъри. 
Reflects Glitter в цвят Bronze е продукт, който все още може да си купите защото е част от pro линията на MAC. Има го в UK сайта и струва 17 лири.
Снимката не може да покаже колко разкошен е този глитър. Все едно е истински златен прашец, донесен от малки приказни феички.

Имайте предвид, че МАС изрично са написали на опаковката, че тези продукти не са безопасни за очите.
Разбира се, почти всеки ги нанася и на клепачите (моя милост също), но го прави на собствена отговорност. 
Частичките могат да попаднат в окото и да надраскат роговицата.
Ако носите контакти лещи в никакъв случай не ви съветвам да слагате този тип глитъри на очите. Пробвала съм, боли зверски! 
Почти винаги частички попадат под лещата и болката е гарантирана. 


Между другото, този продукт ме отказа тотално от купуването на бъдещи пигменти.
По невнимание разсипах половината кутийка с вълшебният златен прашец и години наред целият ми паркет беше набит със златно-бронзови люспички. Ако беше някакъв евтин продукт нямаше да ме е яд, но конкретно лимитирани пигменти и глитъри струват по над 50 лв.
Последният продукт от Wonder Woman колекцията ми е чантичката Bulletproof Blue. 
Изработена е от металическа кожена имитация, а от вътрешната страна са изобразени бели звезди на син фон, както е в знамето на Съединените американски щати. 
Виждала съм я в Ebay на космическата цена от над 100 евро!
Това е силата на лимитираните колекции :) Получи се доста дълга публикация, но се надявам и този път да ви е било интересно да разгледате малка част от гримовите ми съкровища!

До нови срещи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар