четвъртък, 21 август 2014 г.

Mini MAC Haul & my everyday makeup



Здравейте приятели!
Тази седмица не можах да смогна с MAC Monday за това днес ще ви покажа един MAC мини haul и всекидневния ми грим.
От доста време си бях набелязала сянката Blanc Type на МАС и най-после успях да стигна до магазина и да я купя. Blanc Type е напълно матов цвят, който МАС наричат Matte². Цветът е много светъл и плътен крем. Има доста голяма прилика със сянката Vanilla (не пигмента), но лично според мен Blanc Type се нанася дори още по-лесно и прави по-плътно покритие.


Рефилите имат същия грамаж като сенките в кутийки: 1,5 г. На задната страна е залепено магнитно кръгче с което лесно може да закрепите сянката в магнетизирана палитра. Като цяло сенките на МАС са много икономични и ще ги имате с години, но тези светли ванилови нюанси ми свършват изключително бързо (за горе долу 4-5 месеца).
Цената на един рефил е 28 лв.
Pro Palette Eyeshadow x 4 струва 15 лв.


Цвят като Blanc Type може да изглежда скучен, но за мен е абсолютен must-have!
Въпреки, че съм тотален makeup junkie, всекидневният ми грим се състои само от два цвята: светъл ванилов нюанс за подвижния клепач и шоколадово кафяво за леко опушване и придаване на дълбочина. Ако искам да разнообразя, си правя smokey eyes в бордо, черно или кафяво. Но като цяло се придържам към неутралните и естествени нюанси.


Снимката е далеч от перфектна, но целта беше да ви покажа точно как изглежда моят неутрален грим за всеки ден, който правя за няколко минути. Няма прецизни очни линии, мигли и други чудеса. 
Долният клепач е опушен с гел молива на Zoeva Rock `n` Roll Bride. Негово ревю може да видите тук. За очна линия използвам най-често тъмно кавяви матови сенки, защото седи някакси по-меко от колкото гел линия или такава с писец. 
Спиралата която съм използвала е Zoom Fast Black Mascara (ревю), но тъй като е вече на привършване миглите не са станали особено обемни. 

p.s и не се чудете...да, такива са ми веждите, нарочно направени така. 



xoxo
J. 

7 коментара:

  1. Харесва ми ежедневния ти грим! Обичаш драматичните мигли ми се струва ;) Сега съм си поръчала отсипка на Vanilla, защото цял пигмент ми е невъзможно да свърша ;)
    Какво се е случило на веждите ти? Или ти такива ги поддържаш? Нали обичам дебели и затова питам.. направи ми впечатление.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нарочно са такива. Аз имам нещо като веждофобия хаха! А и косата ми е платинено бяла и да имам вежди хич не върви :D

      Изтриване
    2. Хахахха.. е, сега пък ми стана интересно и как изглеждаш на живо :дд Важното е ти да се харесваш и да ти е комфортно ;)

      Изтриване
    3. виж пак в публикацията сложих една снимка на която по-добре се вижда как седятна фона на лицето и косата :)

      Изтриване
    4. Me like it, a lot ;)) И си много бяла.. I see :D

      Изтриване
  2. Най-любимата ми и всекидневно използвана сянка на Мас. Ползвам един рефил вече три години.
    Жаки, благодаря за ревютата на Мас, много ме радват!♥

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за милия коментар! Радвам, се че ти е интересно и полезно :)

      Изтриване