понеделник, 25 август 2014 г.

MAC Monday: Melba blush


Здравейте приятели!
В днешния MAC Monday ще ви покажа един от най-хубавите прасковени ружове: Melba!
Melba е един първите ми ружове на MAC. Въпреки, че го имам сигурно 5 или 6 години изглежда като чисто нов и по-надолу ще ви кажа и защо. 
Цветът му е прасковен, а финишът абсолютно матов - никакви частички или сатенени отблясъчета.
Преди да започна да нося коралови и прасковени цветове носех предимно само розови ружове. Когато за първи път сложих прасковен руж бях страшно изненадана каква огромна промяна правят подобни цветове с лицето ни. Човек изглежда веднага по-свеж, по-млад и някакси по-естествен. Когато се изчервяваме по естествен път, лицето ни придобива точно леко прасковен нюанс.

Melba е абсолютно най-пигментираният руж на МАС който притежавам. Такава пигментация съм срещала много рядко, дори и при други марки. В никакъв случай не препоръчвам да го нанасяте с дебели четки, дори четката за руж на МАС 168 не е подходяща за него.
Преди години нямах толкова богата колекция от четки като сега и наистина ми беше трудно да намеря нещо с което да нанасям този прекрасен цвят.
В крайна сметка открих, че най-хубавият и естествен резултат се получава с duo-fibre четката 187. Нужно е да я топнете само веднъж в ружа и след това с леко потупващи (или "стиплинг") движения да минете върху бузките. Разбира се ако нямате подобна стиплинг четка с много меки косми не е фатално, но трябва да внимавате при нанасянето, защото наистина много лесно може да се прекали.
 Точно поради тази феноменална пигментация този руж няма абсолютно никакви наченки на свършване. Със сигурност ще го имам вечно. 


Melba е от тези цветове, които отиват на почти всички хора. Независимо дали имате много светла или тъмна кожа; дали сте зимен, есенен или летен тип, този руж седи винаги добре.
Също така ако имате мазна кожа, големи пори и просто някакви недостатъци с които не се чувствате комфортно се препоръчва да носите матове ружове. Те не акцентират върху порите, а лицето мигновено става визуално по-гладко и свежо.


МАС имат много голяма селекция от прасковени и коралови цветове и със сигурност ще намерите нюанс който да ви хареса!
Powder Blush ружовете съдържат 6 г. продукт, а цветът Melba е част от перманентната колекция на МАС.


xoxo
J.