понеделник, 11 август 2014 г.

MAC Monday: Painterly Paint Pot


Здравейте приятели!
Днес ще ви разкажа за един продукт на МАС без който категорично не мога - базата за сенки Painterly.




Малките бурканчета с името Paint Pot съдържат различни сенки за очи и основи за сенки.
Въпреки, че цветът Painterly може да бъде носен и самостоятелно, истинската му сила е като база. Цветът е телесен с лек розов нюанс. Тъй като нанасям фдт на цялото лице (включително и на клепачите) Painterly се слива тотално с кожата ми и бих могла да го нося и самостоятелно.

Painterly има кремообразна консистенция, нанася се много лесно и засъхва бързо. Сенките поставени над него се "запечатват" веднага и не мърдат с часове. Всъщност до сега абсолютно никога не ми се е случвало да се размажат или свлекат дори и при 40 градусова жега. Няма нужда да се напластява, достатъчно е съвсем малко количество.

Единственият минус на Painterly e, че нанесен на долния клепач подчертава малки линийки и бръчки и може да изсуши кожата. За долния клепач използвам бази като Primer Potion на Urban Decay, но като цяло не е задължително да се слага и там.


Малкото бурканче съдържа 5 грама продукт, но е един от най-икономичните продукти на МАС. Конкретно тази опаковка я имам от август 2012 година и както виждате, количеството е все още достатъчно за да се ползва поне още 3-4 месеца. През тези 2 години Painterly не е с променена консистенция, цвят, финиш или миризма.
Преди това бурканче имах още едно, което също ми стигна за около две години и половина.
Ако цветът на Painterly съвпада с кожата ви може да го ползвате и като коректор. Нанесен с мека четчица върху капилярчета или петна седи много естествено на кожата и скрива перфектно несъвършенствата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар