петък, 22 август 2014 г.

Chanel Illusion D`ombre 84 Épatant


Най-после в блога дойде звездният миг на един прекрасен продукт от перманентната колекция на Chanel: кремообразните сенки Illusion D`Ombre в цвят Épatant.


За първи път научих за тези сенки лятото на 2011 г. от една моя любима влогърка - Наги a.k.a. persianblonde. Сенките бяха част от есенната колекция на Chanel и цветът, който най-много ме впечатли беше Épatant. 
Естествено когато разбрах цената вълнението ми се изпари: 60 лева за една сянка си е безумие. За моя радост, през септември Sephora България направиха акция с 20 % намаление на всичко и тогава дойде моментът да си купя малкото бурканче. 

Още с отварянето на кутийката се вижда, че това е наистина висококачествен продукт и напълно заслужено носи името Chanel.
Сенките се намират в малко бурканче от масивно стъкло, което се затваря с черно лъскаво капаче с логото на марката. Към сенките има малка сглобяема четка за нанaсяне. 


Когато сенките бяха още чисто, нови консистенцията им беше като мус. Изключително меки и въздушни. Сега, три години по-късно формулата леко се е променила, но нанасянето все още е изключително лесно. 


Épatant e силно блестящ сребърен цвят с много лек нюанс на зелено. Носила съм го с различни цветни лещи и почти винаги променя нюанса си спрямо очите. 
Нанася се като масло и покритието е феноменално.


Може да направите страхотен опушен грим или да го използвате само за акцент (например като очна линия или в ъгълчето на окото). Комбинира се страхотно с други сенки; много харесвам Épatant с Patina на MAC. 
За нанасянето му аз лично не използвам четка. Обичам да го нанасям с пръсти, защото от топлината на ръцете разнасянето става още по-лесно. Единствено ако искам да го опуша с някой друг цвят, използвам блендинг четка. 
Малката четчица, която идва със сенките я използвам ако искам да си направя очна линия.


Заслужават ли си сенките Illusion D`ombre?
Ако ви се дават толкова пари за един цвят сенки, определено да. 
Формулата им наистина е прекрасна, работи се много лесно с тях и цветовете са изключително бляскави и луксозни.
След Chanel, още един куп марки извадиха на пазара подобни сенки, но естествено нито едни от тях не могат да се доближат до това качество. 
Ако искате да направите грим с който да ви забележат веднага, то тогава тези сенки са перфектният избор. Страхотни са за всякакви изискани събития, празници, клубни излизания и тн.
Но от както ги имам (този септември ще станат 3 години) съм ги носила не повече от 10 - 15 пъти. Слагам ги от време на време само като ефект, но адски рядко като основна сянка.
Наистина ги намирам за прекалено специални за да се носят редовно.


Бурканчето съдържа 4 г. продукт и определено ще го имате с години (дори ако го използвате често). Illusion D`ombre са част от перманентната колекция гримове на Chanel и освен Épatant има още 7 цвята. Отделно няколко пъти в годината излизат и лимитирани нюанси, които са част от сезонни колекции. 

xoxo
J. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар