вторник, 1 март 2016 г.

25 Facts About Me


Обичам този тип публикации и през последния месец ми беше изключително интересно да прочета разнообразни факти за голяма част от българските бюти блогъри. Днес моята приятелка Ел от EatLoveMakeup ме покани да направя този популярен tag, чрез който и вие може да научите повече за мен.

Приятно четене!
‿ ◕


1. Както някои от вас вече знаят от предишен tag, цялото ми име е Жаклин, но абсолютно всички, които ме познават ми казват само Жаки.

2. Израснала съм в Германия, в приказно красивата и пълна с езера и зеленина провинция Мекленбург-Предна Померания.

3. Всеки път когато заминавам за Германия, било по работа или на почивка, се чувствам все едно се прибирам у дома.

4. Обожавам когато навън духа силен вятър и въздухът е кристално чист и свеж.

5.  Гримирам се откакто съм на 13-14 г., но се научих да го правя на професионално ниво чак когато станах на около 21-22 г.

6. От години колекционирам парфюми и в момента колекцията ми наброява около 120 шишенца. Бих определила себе си по-скоро като колекционер на аромати, защото не използвам много голяма част от парфюмите си. Понякога изпитвам просто нужда да се полюбувам на даден аромат, без да го нося върху кожата си.

7. Била съм три пъти в Disneyland Paris, но смятам да посетя приказното кралство още много пъти.

8. Обожавам берлинския фаст-фууд специалитет Къривурст (Currywurst) и когато съм в Германия си го поръчвам буквално всеки ден.

9. От 12 години боядисвам косата си в платинено русо. Преди 6-7 години имах цвят на розов захарен памук и всички малки момиченца се спираха и искаха да пипнат косата ми.

10. В най-дългия си период косата ми беше 70 см.

11. Преди около година и половина, благодарение на едно коварно, но за жалост често изписвано лекарство, напълнях значително и изгубих близо половината от косата си.

12. Най-голямото ми хоби никога не е било свързано с козметика, парфюми или гримове.
Истинската ми страст е "седмото изкуство" - киното.
Гледам филми от всички периоди на киното - от самото му създаване до днес. Но най-голяма слабост имам към филмите от 80-те години. Всеки път, когато имам възможност посещавам филмови музеи в чужбина и купувам огромни филмови енциклопедии с интересни факти за всеки аспект от този магически бизнес.

13. Интересувам се изключително много от всичко, което е свързано с космоса, NASA, планети, звезди и извънземни. Оттам идва и идеята за името на блога ми.

14. Най-любимите ми обувки за всички времена са маратонките. Мразя, когато ми се налага да нося нещо по-различно от тях. За радост, работата ми никога не е била свързана с елегантен дрескод.


15. Откакто се помня имам ASMR /Autonomous Sensory Meridian Response/. Повечето хора нямат абсолютно никаква идея какво е това и истината е, че е адски сложно да се опише на човек, който не го изпитва. Несравнимо е с всяко друго усещане. Най-просто мога да го опиша като уникално отпускащо и гъделичкащо мозъка състояние. В YouTube има цял океан от канали и видео клипове, посветени на тази "мистериозна мозъчна магия". Но за хора, които нямат asmr е меко казано странно и плашещо. 

16. Смятам се за най-големия фен на Майкъл Джексън на тази планета /въпреки, че всеки който някога е бил вманиачен по него ще ви каже същото/. 

17. Изпитвам необяснимо силно влечение към кораби и подводници и в свободното си време обичам да чета и научавам всякакви факти, свързани с тях.

18. Преди години работех като радиоводеща.

19. Последната ми работа беше свързана с рекламния бизнес, а в момента съм част от екипа на голямо издателство.

20. Не обичам котки. Винаги се шегувам, че единственото коте, което приемам в къщата си е Hello Kitty. 

21. Един от най-любимите ми сериали за всички времена е South Park. Гледала съм всичките сезони и епизоди минимум по три пъти и съм в състояние да рецитирам най-култовите им моменти наизуст. 

22. На ipod-a си имам музика предимно на Guns N' Roses, Sébastien Tellier и Michael Jackson. Смятам, че именно този малък уред е най-жестокото изобретение на Аpple. Всеки път, когато забравя да го взема със себе си, съжалявам жестоко. 

23. Зодия Близнаци съм и много лесно се запознавам и контактувам с нови хора.

24. Не изпитвам абсолютно никога гузна съвест, когато си купувам нова козметика или парфюми. Тези неща ме радват и за мен това е най-важното.

25.  Смятам Мис Пиги за моето "друго Аз".





11 коментара:

  1. Благодаря ти за тага! Тази седмица съм на вълна малко по-различни от козметика постове и с удоволствие ще се включа! Ще се радвам да споделиш и снимка с розова коса - обожавам тези прически :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, много ще ми бъде интересно :)
      Всъщност имам само една снимка с розовата коса, но нея много не обичам да си я споделям (blush) :)

      Изтриване
  2. Много интересно и приятно ми беше да те прочета :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хей, Жаки, супер се е получило!
    Честита Баба Марта и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, много готини факти си подбрала за себе си! Адмирации към многостранната ти и многослойна личност :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Веси :) Ще се радвам да направиш и ти таг-а. Ако не се лъжа, не съм чела при теб тази публикация.

      Поздрави :)

      Изтриване
    2. Мерси за поканата :) Правила съм подобни тагове в миналото, трябва да прегледам дали е останало нещо интересно, което не съм споделила за себе си и ако се съберат 25 неща със сигурност ще ги споделя в блога :)

      Изтриване
  5. Много любопитни факти наистина :) Много ми беше приятно да почета за теб :)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за тага! Трябва да намеря време.. Иначе си приличаме по някои неща

    ОтговорИзтриване