неделя, 21 февруари 2016 г.

AURA Cosmetics Haul


Продуктите, които днес ще ви представя са на на сръбската марка AURA Cosmetics.
Никога не бях чувала за тази козметика, но трябва да призная че съм изключително приятно изненадана от марката и качеството на тестваните от мен продукти.
В момента може да намерите AURA в магазините на Bonjour и Debenhams, но до колкото разбрах, скоро ще се продават и в цялата страна.
Продуктите, които имах удовоствието да тествам са матово течно червило, молив за устни, матираща микрофиниш пудра, матово червило, четка за пудра и руж.


Течното матово червило Absolute Matte има приятна консистенция, силен пигмент и се разнася много лесно и прецизно върху устните. Формулата не засъхва веднага и по този начин позволява да нанесете червилото много прецизно или да извършите малки корекции.
Цветът е наситен и се задържа върху устните с часове.
Ring a Bell ме изненада много приятно, защото в началото мислех че ще ми седи прекалено розово, но се оказа страхотен неутрален нюанс, който прилича много на естествения цвят на устните ми.
Интересен факт е, че ако суочнете червилото на ръката си, то не засъхва. Чаках го може би около 5 минути, но си седи по-скоро като гланц. Нанесено върху устните, матовата формула се "активира" и превръща в кадифен цвят. Имайте го предвид когато го тествате на живо.


Моливът за устни High Precision Application Lip liner също e топ продукт, който мога да ви препоръчам. Формулата не е мазна, но не и прекалеко суха: нанася се прецизно, остри се лесно и не се размазва.


Микрофиниш пудрата Shine Killer е изключително фина и безцветна пудра на базата на силициев двуокис, с която изглaждате кожата, минимизирате линийки и бръчки и премахвате излишното омазняване. Имала съм няколко такива пудри на различни марки и като цяло нямат особена разлика по между си. Последната ми микрошиниф пудра е на MAC от серията Prep & Prime и бих казала, че със Shine Killer са почти идентични. В момента в който пудрата докосне кожата, тя става гладка като стъкло и супер кадифена на допир.
Единствено смятам, че кутийката в която се намира не е особено удобна за разнасяне, защото пудрата лесно се разсипва. Трайността й е много добра и освен ако нямате екстремно мазна кожа, ще ви предпази от неприятно лъщене от 6 до 8 часа.

AURA Cosmetics предлагат и няколко четки за грим, включително и тази четка за пудра с естествени косми. Тук вече всичко опира до личните ви предпочитания и дали обичате да нанасяте пудрени продукти с по-мек или по-груб косъм. Четката на AURA е направена от кози косми, а те не са едни от най-меките /особено ако вече сте свикнали да използвате супер меки и синтетични/.
Преди около 12-13 години, когато започнах да си купувам четки за грим, и в България все още не се предлагаше голям избор от такива, четките с косми от коза също ми вършеха чудесна работа. Разбира се колкото повече опит имаме, толкова по-лесно отсяваме кое е добро и кое по-малко.
Все още използвам една четка с косми от коза за контуриране и смятам, че никоя друга не контурира носа ми по-добре от нея. Така, че всяка четка /независимо от какъв материал е създадена/ си има своите плюсове и минуси.


Най-голямата изненада за мен е червилото Final Matte. Когато става въпрос за червила съм изключително скептично настроена към всичко, което не носи името МАС. Просто за мен по-добри червила от тези на МАС няма. /Говоря конкретно за финишите Satin, Matte и Retro Matte/. Колко голяма беше изненадата ми, когато отворих гилзата на Final Matte и ме лъхна позната ванилова миризма. В никакъв случай миризмата не е на 100% и абсолютно идентична с тази на МАС, но се доближава максимално много до нея. Само заради това AURA получават бонус звездичка от мен. ‿ ◕
Но приликите не свършват до тук: консистенцията на Final Matte наподобява страшно много на сатенения финиш на МАС. Ултра наситен цвят, лесно разнасяне и перфектната комбинация от сатенено и матово усещане върху устните.
И на всичкото отгоре цвят #706 Pink Age напомня на любимия ми MAC All Fired Up. Ако харесвате този цвят, но не ви се дават 40 лв. за червило, задължително разгледайте Pink Age на Aura!


И за финал, разбира се че трябва да си поговорим и за ружовете на AURA.
Glorious Cheeks се предлага в 11 разкошни нюанса. Моят е #211 Vintage Peach: розово-прасковен нюанс с изключително мънички златни частички, които едвам се виждaт на кожата. Glorious Cheeks седи по-скоро като матов руж.
Нанесен на скулите Vintage Peach седи супер сладурско, нежно и закачливо. Носих го три поредни дни и съм силно впечатлена от красивия младежки нюанс, на все едно ощипани бузки.
Със сигурност ще разгледам и останалите цветове на марката, които струват само страхотните 6.25 лв!


Може да разгледате и поръчате онлайн всички продукти на марката от сайта на Бонжур:
https://www.bonjour.bg/brands.php?BrandID=5
Цените са повече от изгодни и лично аз смятам да изпробвам още базата за грим, матиращите листчета, миглите, лаковете за нокти и моливите за вежди.


2 коментара:

  1. Жаки, лаковете не са лоши. Аз си взех едно пепеляво розово, май 430 номер беше и стоя 3 дни без да мръдне. Топ лака им Up to 10 days обаче четох, че не съхнел с часове и добре че не го взех. Пробвах и озарителя за лице, хареса ми и според мен ще става за онази прословута напоследък техника стробинг или за озаряване като се смеси с фдт. Ти харесваш блестящи частици, така че може и да ти допадне. :) Хайлайтърите при нас ги нямаше обаче, както и контуриращата четка, която исках. Много ми допаднаха и мини червилцата, но те са кремообразни и повече за сухи устни. Приличат на Catrice Luminous Shine в сивите гилзи, а ти май не обичаш да усещаш червилата заради възможността да ти се залепи косата при ветровито време.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще го разгледам озарителя , мерси за инфото :)
      Контуриращата четка и на мен много ми хареса от снимки, но видях че я няма при нас.

      Изтриване