събота, 17 октомври 2015 г.

CHANEL: LES 5 OMBRES ENTRELACS

Здравейте приятели,

след много дълго чакане есенната колекция на CHANEL Les Automnales 2015 е вече и на българска земя!
В днешната публикация искам да ви представя "звездата" на колекцията: палитрата Enterlacs.

Палитрата съдържа пет красиви неутрални сенки: нежен хайлайт нюанс в бяло злато и фрост финиш, матово топло кафяво с жълт подтонметално-перлен бронзов цвят, тъмно сивкаво кафяво със сатенен финиш и златен прасковен нюанс с фрост финиш.
Името на палитрата идва от "преплетеният" дизайн, който е принтиран върху всеки отделен цвят. Тази плетеница е вдъхновена от оцветените стъклени прозорци на Aubazine, в централната част на Франция, където Габриел Шанел е прекарала част от младостта си.

Всичките цветове са супер пигментирани и на допир са буквално като масло. Има малко разпрашване, но поради силната им пигментация е достатъчно само да ги докоснете с четката.


С всичките цветове се работи много лесно и крайният резултат ми хареса изключително много.
Това което за мен прави палитрата интересна е подбора на различни финиши и текстури. Когато един грим е направен с комбинация от бляскави и матови цветове винаги се получава много красив и жив поглед.

От много време не използвам светкавица при снимките си, но за Enterlacs реших да направя изключение, защото красотата на всеки отделен нюанс се вижда най-добре под изкуствено осветление.



Много рядко се случва при готова палитра да харесам / и използвам/ абсолютно всички цветове. Още когато видях първите промо снимки на Enterlacs бях на 100 % сигурна, че искам да притежавам тази палитра. Особено за пътувания ще ми бъде от голяма полза, защото ще мога да правя любимият си нюд грим само с една мъничка кутийка.



Палитрата съдържа 6 г сенки и идва с два двойни апликатора /единият има и мъничка четчица/.
От вътрешната страна на кутийката има огледало и както винаги получавате и черното кадифено калъфче за съхранение.

Цената на Enterlacs e 112 лв.



За този грим съм използвала всичките пет нюанса. С най-тъмният кафяво-сивкав цвят направих очната линия. Рисувам си очната линия винаги със сенки, защото седи много по-естествено и омекотява погледа.
Както винаги на живо е малко по-интензивно, знаете че светкавицата отнема около 40% от интензивността на цветовете, но въпреки това се надявам че може да добиете представа за красотата на палитрата.

*извинявам се за ужасните и сплескани мигли, но спиралата ми е вече тотално изсъхнала и другата седмица трябва да си купя нова. 

2 коментара:

  1. Много красиво! Наистина е много досадно това с измиването на цветовете при снимане. Понякога когато се погледна на снимки, си казвам "така ли изглеждам наистина, мамка му"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, за жалост така е се получава. А не ми се гримираше супер силно за да се види в "оригинал" :)

      Изтриване