сряда, 29 юли 2015 г.

NYX: Wonder Pencil


Здравейте приятели!

Днес ще ви представя един продукт на NYX Cosmetics, който използвам от известно време и от който съм страшно доволна. Името му наистина не лъже: оказа се истински "молив-чудо" ♥ 

Wonder Pencil е молив, който може да се използва като коректор (скрива малки зачервявания, пигментни петънца или лунички), за изсветляване и озаряване на водната линия на окото и за очертаване на устните. 
Пигментацията и консистенцията му са абсолютно прекрасни: мека и кремообразна формула, която се нанася изключително лесно на кожата и в очите, без да предизвиква дразнене.

Много добре си спомням кога за първи път си сложих светъл, респективно бял молив във водната линия на окото. Преди това не си спомням да съм виждала този трик и страшно много ме впечатли.
За първи път го видях през 2001/2002 г. във видео клипа на Дженифър Лопез Ain't It Funny (Murder Remix).
Много пъти бях пробвала дa нося черен молив във водната линия на окото, но никога не ми е седяло добре. На живо очите ми са толкова тъмни, че с черното се превръщат в супер мънички прасешки очички. С бялото беше точно обратното. Очите ми станаха по-големи и изразителни. Няколко години носих бял молив във водната линия, но след това се наложи да спра, защото повече не можех да намеря любимият ми молив на Sans Soucis Cosmetics.


Чак когато започнах да се занимавам много по-интензивно с козметика и грим разбрах, че в крайна сметка белият цвят не е най-оптимален за водната линия.
Много по-естествено седят цетове, които са леко телесни и кремави. 

Благодарение на моя приятелка имах възможността да изпробвам Chromagraphic Pencil на МАС в цвят NC15/NW20. Страшно много ми хареса и като цвят и като нанасяне. Самата форма на молива позволява много лесно нанасяне в окото, цветът е много траен, но като нюанс няма да пасне на всеки. На живо в него има лек жълт пигмент и при някои очи може да се получи обратен ефект: тоест болнав и уморен поглед. Не знам дали тези моливи се продават при нас, а в момента в UK сайта са изчерпани, но ако се сдобия с него ще направя и за него ревю и сравнение.

Wonder Pencil в цвят Light се оказа перфектният нюанс за водната линия на окото ми.
Моливът има много светъл ванилов, кремообразен цвят и като нюанс е много по-добър от този на МАС.
Мигновено очите стават по-големи, изразителни и добиват по-здрав и отпочинал вид. Особено ако след недоспиване очите са зачервени, Wonder Pencil решава напълно този пробем.
Нанасям и малко от молива до слъзният канал и понякога малко в основата на горният клепач за още по-забележимо озаряване.
На живо седи страшно красиво, без да е прекалено натрапчиво, както е при чисто белите моливи.

Ако имате много светла кожа може безпроблемно да го използвате и като коректор. Имам малко пигментно петънце до едното ми око и с Wonder Pencil го скривам за секунди.
За очертаване на устните Wonder Pencil също ме спечели. Много често нямаме точно същият нюанс молив като червилото ни, или не искаме да разваляме цветът с друг нюанс. Wonder Pencil очертава устните супер прецизно и не позволява на червилото да се разтече.
А с най-любимото ми червило МАС Myth се оказа перфектната комбинация.

Самият молив се остри много лесно, а ако се замърси по време на нанасяне може да го избършете внимателно в чиста хартиена кърпичка. Като трайност на очите ми издържа почти цял ден. След около 5-6 часа започва леко и равномерно да избледнява и може да се поднови.
Но като цяло трайността ще зависи най-вече от това колко сухи или мокри са очите ви.

Wonder Pencil се предлага в три цвята: Light, Medium и Deep.
Цената му е 11,95 лв. и може да го намерите в сайта на NYX България, при Златна рибка, Debenhams или където се предлага марката.

Съставки/Ingredients: 
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax / Euphorbia Cerifera Cera / Cire de Candelilla, Hydrogenated Coconut Oil, Microcrystalline Wax / Cera Microcristallina / Cire Microcristalline, VP/Hexadecene Copolymer, Hydrogenated Castor Oil, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Sorbitan Palmitate, Beeswax / Cera Alba / Cire d’abeille, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax / Copernicia Cerifera Cera / Cire de Carnauba, Paraffin, Hydroxylated Lanolin, Octyldodecanol, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499).
.


1 коментар:

  1. Звучи чудесно и изглежда така! Не го бях забелязала в сайта ми, но сега ще взема да си го взема! Благодаря за информацията! :)

    ОтговорИзтриване