четвъртък, 30 януари 2014 г.

MAC Lipsticks (Review & Swatches)


Здравейте!
В днешната публикация ще ви покажа снимки и кратко ревю на всичките ми МАС червила.
Подредила съм ги в катрегориите нюд, розови, коралови и червени.
За моя изненада снимките станаха доста сполучливи и показват до голяма степен как изглеждат цветовете на живо.
Разбира се, може да има леки отклонения при различните екрани на които ги гледате.
Всеки суоч на червило е маркиран с номерче, така че ще може лесно да прочетете името на дадения цвят, какъв е финишът му и малко от моите лични впечатления за червилото.                         




1. Velvet Teddy (matte) - много добра пигментация и лесно нанасяне. Въпреки, че червилото е матово, усещането е по-скоро за сатенен финиш.

2. Cherish (satin) - силно пигментирано, нанасянето е същото като при Velvet Teddy.

3. Honeylove (matte) - хубава покривност и наистина матова формула. Леко ми изсушава устните, ако го нося без балсам.

4. Myth (satin) - много добра пигментация, един от най-популярните нюд цветове на МАС и мой личен фаворит. Бежаво с много лек розов подтон.

5. Creme D`Nude (cremesheen) - в сравнение с Мyth доста по-слаба пигментация, устните прозират под червилото. Аз лично не харесвам cremesheen формулата, защото е по-балсаместа и това прави червилото доста нетрайно. Като цвят Creme D`Nude е по-бежова праскова от Myth.

6. Hue (glaze) - полупрозрачна формула, усещането на устните е точно като за гел или балсам. Много по-трайно от cremesheen формулата. Много любим цвят <3



7. Viva Glam Nicki (satin) - супер покривен и неонов розов корал. Блести както на светла, така и на по-тъмна кожа.

8. Viva Glam Gaga (lustre) - може би финишът, който най-малко харесвам. Сравнително слаба пигментация с почти незабележими блестящи частички. Устните прозират под червилото, но въпреки това трайността му е добра.

9. Angel (frost) - средна покривност и много мънички блестящи частички. Усещането на устните е като при сатенените финиши, но за разлика от тях цветът не е толкова наситен. Розов нюд, който за жалост не отива на всяка кожа.


10. Betty Bright (satin) - страхотна покривност, много лесно нанасяне и наистина прекрасен розов корал. Червилото е лимитка от колекцията Archie`s Girls от 2013 г. Двойник на пермантния цвят Costa Chic.

11. Costa Chic (frost) - много добра покривност, приятна кремообразна формула. Както виждате от снимките Costa и Betty са почти двойници. Costa Chic има една идея повече частички, които му придават типичния фрост финиш. Прекрасен цвят за лятото, който отива и на светли и тъмни кожи.



12. Toxic Tale (satin) - едно от най-любимите ми червила на МАС, за съжаление лимитка от колекцията Venomous Villains от 2010 г. Много силна пигментация, кремообразно, но като усещане на устните и леко матово. Като цвят е искрящ, почти неонов червен корал.

13. Riri Woo (retro matte) - много матова формула. Класическо холивудско червено със син подтон.

14. Ruby Woo (matte)  - екстремно матова формула, много по-матова от Riri Woo. Без малко Carmex ми е почти невъзможно да го нанеса. За това пък трайността му е ненадмината. Отново красическо синкаво червено.

15. Russian Red (matte) - една от вечните класики на МАС. Любимото червено червило на Мадона, което носи по време на турнето Blonde Ambition. Mатова формула, но на устните се усеща повече като сатенена. Както виждате от снимките, цветът се нанася много по-плътно от Рири или Руби. Като цвят отново е червено със син подтон, но е малко по-тъмно от последните две. Ако искам да нося "по-непретенциозно" червено червило посягам много по-често към него, от колкото към Руби.

Както виждате любима ми формула е сатенената. За мен това е перфектното съчетание между матов цвят и леко кремообразна формула, която не изсушава устните.

***
p.s. забравих да споделя, че всичките червила на МАС (независимо дали лимитирани, перманентни или от серията Viva Glam) имат винаги един и същ аромат на ванилия.
Тотално съм пристрастена към него и за това купувам само тези червила. Нямам нито едно на друга марка, но се надявам да приютя скоро един Boy на CHANEL. 

xoxo
Jackie

15 коментара:

  1. Ехааа, добра колекция ;)
    Харесах си Costa chic :) Доста жалко за и лимитираното сигнално червено, защото преди да прочета описанието се влюбих в него.
    Благодаря за поста! Определено много полезен <3

    ОтговорИзтриване
  2. Boy на Chanel определено си заслужава. Имам доста от червилата на MAC, които и ти имаш. Мисля следващото ми да е Girl about town.
    http://beautylovesbooks.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Girl about town e много готин цвят :) Aко харесваш тази гама ти препоръчвам и Impassioned!

      Изтриване
  3. Набелязах си няколко червила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз още тъгувам по твоето Watch me Simmer :) и то трябваше да е тук... но шанс. Дано го пуснат някой ден пак!

      Изтриване
  4. Ууааааааааууууууу!!! Страхотна колекция си имаш! Много полезна публикация за мен! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Жаки, №7 кога го носиш :D Никога не съм те виждала с подобен цвят червило. А и ми е трудно да си те прадставя :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, само лятото :) Като го пуснаха беше голям хит и много често ходех с него :)

      Изтриване
  6. Страхотна колекция и много хубаво ревю! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Само като спомена, че ухаят на ванилия засили желанието ми да се сдобия с тези червила.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм пристрастена към аромата им <3 за това не си купувам никакви други :))

      Изтриване
  8. Много красиви червила :) и цветове :) цялата колекция с момичетата на Арчи беше много сполучлива :) а Angel e уникално

    ОтговорИзтриване