четвъртък, 23 януари 2014 г.

[TAG]: Seven Deadly Sins (MAKEUP EDITION)

Здравейте приятели!

Днес попаднах на много интересен таг в блоговете на Teia Ted и Ивана и спонтанно реших и аз да се включа. Надявам се да ви бъде интересно.

1. АЛЧНОСТ: Кой е най-скъпият продукт, който притежавате?


Като изключим парфюмите, най-скъпият ми продукт от декоративната козметика са XXL метеоритите PERLES DU PARADISE (клик). До колкото си спомням, цената им беше около 125 лв. Като цяло купувам предимно селективна козметика, като цената на повечето продукти е около или малко под 100 лв.

2. ГНЯВ: С кой продукт имате силна love/hate връзка?


Гланцове за устни и пигменти.
Преди години бях страхотна почитателка на гланцове и непрекъснато бях в търсене на перфектния. В един момент този продукт започна изключително много да ме дразни. Самото му лепкаво усещане, нетрайността, как ми се залепва по косата и тн.
Все още ми харесва сочният и захаросан ефект, който придават глосовете и от време на време се опитвам да ги нося, но като цяло не ми е така приятно, както беше преди години.

Колкото до пигментите.... там проблемът е, че непрекъснато ги разсипвам.
Пигментите на МАС са разкошни и наистина се получават невероятни ефекти с тях, но имам ужасния навик да ги събарям или размазвам по цялата ми тоалетка. Най-неприятният момент беше, когато "погубих" половината от един разкошен лимитиран глитър от Wonder Woman колекцията на МАС. Сигурно цяла година след това паркетът в спалнята ми беше бронзов.
Сега се престрашавам да ползвам малки кутийки в sample размер, но понякога и те "отиват на кино".

3. ЧРЕВОУГОДНИЧЕСТВО: Коя марка заема по-голяма част от грим колекцията ви?



Тук отгововорът е лесен: МАС. Горе долу 70-80% от колекцията ми са продукти на тази марка. Меко казано ги обожавам <3

4. ЛЕНОСТ: Кой продукт пропускате най-често заради мързел?

Абсолютно никой. Като се започне от базата за фдт и се стигне чак до финиш продукта не пропускам никой продукт. Имам си точно определен ред на гримиране и го следвам стриктно всеки път.

5. ГОРДОСТ: Кой продукт ви носи най-много самочувствие?

Фон дьо тенът (REVLON Colorstay). Единствено с него лицето ми има перфектната основа, върху която мога да направя каквато визия поискам. Никога не бих гримирала само очи или устни, ако нямам абсолютно съвършена основа за работа. Лицето на човек е като картина. Ако платното не е подготвено, то изобщо няма смисъл да се рисува отгоре. Или поне това е моето мнение по въпроса.

6. ПОХОТ: Кой продукт е на върха във вашия списък?


Ружове и скинфиниши/хайлайтер продукти.
Това са най-любимите ми декоративни продукти, които ми носят най-голямо удоволствие и от които купувам най-много.




7. ЗАВИСТ: Кой продукт изглежда добре върху други хора, но не и върху вас?

Колкото и нескромно да звучи, не мисля че има такъв. Отиват ми всякакви цветове, финиши и продукти. Мога да нося и много светли (направо мъртвешки червила) и абсолютно ярки неони или класически червени нюанси. Същото се отнася за сенки, ружове, бронзанти, хайлайтери и тн. Ако човек е отворен към всичко и не се страхува да експериментира, може да открие един наистина необятен свят от цветове, текстури и продукти.
Понякога си мислим, че дадено нещо не ни отива, но може би просто ни е страх да го използваме.
Бъдете смели и преоткривайте всеки ден безкрайната гримова галактика.

xoxo

Jackie

3 коментара: