неделя, 15 юли 2018 г.

HUDA Beauty - Desert Dusk Palette


В днешната публикация ще ви разкажа за екзотичното арабско пътешествие, на което ни кани Худа Катан - палитрата Desert Dusk.

Oще в самото начало искам да споделя, че опаковката на Desert Dusk е една от най-красивите, които съм виждала. Гримът и бижутата на Худа все едно са "живи" и при всяко движение ще ви омагьосат с топлите си метални отблясъци.

Desert Dusk съдържа 18 цвята с напълно различни текстури: 8 кадифени матови нюанси, 6 пресовани перлени сенки, 3 блестящи duo-chrome "топъра" и 1 чист глитър. Общият грамаж на палитрата е 0.89 oz/ 25.2 g. В магазините на Sephora в The Mall и Paradise Center ще я откриете на цена от 130 лв.

Палитрата е изпълнена с искрящи и силно пигментирани нюанси, които пресъздават екзотиката и топлината на арабската пустиня. Матовите и перлени сенки се разнасят с лекота и почти не се забелязва разпрашване. Очарована съм от красивите преливки, които ми напомнят на пустинен мираж. Худа определено се е постарала с подбора на цветовете -  ослепителни са!

Миналата година изгледах няколко видеа в YouTube, в които мненията за палитрата бяха доста негативни. След като за първи път се гримирах с Desert Dusk, мнението ми е, че или са притежавали некачествени партиди или техниката им за нанасяне на сенките не е била подходяща. В някои видеа видях как "маслени" сенки като Turkish Delish буквално се ронят по скулите... 
Desert Dusk не е палитра в която е необходимо да се дълбае със сила. Използвала съм най-леките възможни движения, за да постигна максимално пигментиран краен резултат.  
 
Металните duo-chrome нюанси могат да се нанасят самостоятелно или върху матовите цветове, за да придадат повече екзотика и магия на погледа ви.  

Cosmo е чист и насипен глитър, който трябва да използвате само върху подходяща база (в Sephora преди продаваха специална база за глитъри.). Алтернативно може да го нанасяте и върху глос за устни. Аз лично предпочитам втория вариант, защото съм спокойна, че частичките остават на мястото си. Най-лесно ще нанесете Cosmo с пръст и леки потупващи движения. Бъдете изключително внимателни, ако носите лещи за очи! Частичка глитър може да попадне между окото и лещата, а болката е наистина много неприятна. 

Съветвам ви да прехвърлите Cosmo в самостоятелна кутийка, ако възнамерявате да пътувате с палитрата. Тъй като Cosmo е насипен глитър, който е само леко пресован във формичката, е възможно да се разсипе и да го изгубите.


Опаковката на Desert Dusk е направена от стабилен картон с магнитно затваряне. 
От вътрешната страна има огледало и пластмасов предпазител за сенките с магнетичните очи на Худа. Сенките нямат никакъв аромат и не съдържат парабени и сулфати.

Desert Dust е от малкото палитри, които задължително трябва да видите и изпробвате на живо. Няма да осъзнаете колко са красиви отделните нюанси, докато не държите палитрата в ръцете си. Когато докоснах за първи път цветовете Celestial, Angelic и Turkish Delight останах без думи. Вълшебни са! Celestial, Nefertiti и Angelic използвам понякога и над руж и хайлайтър. С по-малка и пухкава четка лесно ще поставите екзотичния им блясък върху скулите си. 

На пръв поглед Desert Dust изглежда като прекалено претенциозна и цветна палитра, която може да се използва предимно за специални събития. Уверявам ви, че може да постигнете и прекрасни ежедневни визии с нея. Почти всички бюти гурута показват сходни ярки и драматично гримирани очи, но палитрата предлага достатъчно поле за разнообразие. Нужно е само да развихрите въображението си. Desert Sand, Musk, Eden, Amber, Oud и Royal са прекрасни за лек и нежен грим, който след това лесно да преобразите във вечерен и специален.

Нанесете Desert Sand на целия подвижен клепач и опушете съвсем леко контура на клепача с Musk или Royal. Подчертайте основата на долния клепач отново с Musk или Royal или микс от двата цвята.

Друга моя любима комбинация е напълно неутрален подвижен клепач, на който съм поставила само ваниловия Desert Sand. За да се получи красив контраст поставям цветен акцент като Oud или Saffron, които използвам за опушване в основата на миглите или рисувам очната си линия с тях.

Горещо ви препоръчвам да разгледате и миглите на HUDA Beauty, които също са налични в магазините на Sephora Bulgaria. Рядко съм срещала толкова изразителни и пухкави мигли.

ТУК ще откриете и ревюто ми за сета за устни на HUDA Beauty - Contour and Strobe Lip Set, който отново е наличен в българските магазини на Sephora в различни нюанси.

*HUDA Beauty - Desert Dusk Palette ми е предоставена от Sephora Bulgaria. Ревюто съдържа изцяло лично мнение и впечатления.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар