събота, 4 март 2017 г.

Mon Guerlain Eau De Parfum


Пролет. Един сезон изпълнен с надежда за едно ново начало. Ако и вие сте зажаднели за топлото пролетно слънце, песента на птичките и уханието на свежа трева, диви теменужки и ароматни билки... то несъмнено имате нужна от ароматната магия на Guerlain.
С близо 190 годишна история, Guerlain е една от най-старите парфюмни къщи в света, създала легендарните парфюми Jicky, Mitsouko и Shalimar.

Тази пролет Guerlain представят най-новото си творение: Mon Guerlain! Новият аромат е почит към днешната женственост - силна, свободна и чувствена, вдъхновена от единствената и неповторима Анджелина Джоли. 
Mon Guerlain е свеж ориенталски аромат с нотки на провансалска лавандула, жасмин самбак, австралийско сандалово дърво и ванилия от Нова Гвинея. Името Mon Guerlain носи много повече магия в себе си от колкото предполагате.
Това е аромат, който разпъпва като пролетно цвете и се напасва към индивидуалната химия на кожата ви. На 1-ви март имах изключителното удоволствие да присъствам на невероятно стилно събитие по случай световната премиера на Mon Guerlain и веднага се убедих, че парфюмът ухае изключително различно при всяка една от дамите, върху които го усетих. 
За да мога да оценя даден аромат ми трябва достатъчно време. Трябва да се намирам в подходящо настроение, а съзнанието и сетивата ми да са готови и отворени да възприемат нови и различни фасети на ароматните молекули. 


В деня на премиерата (усещах Mon Guerlain само върху други хора и върху хартиени блотери) миризмата беше прекалено позната - сладка, солена и с лек горчив привкус: на карамел, морска сол и портокалови корички. Започнах да го сравнявам с различни парфюми, които притежавам или които ми напомнят за него. Все още не бях готова да се запозная с това, което предстоеше.


На следващата сутрин, когато напръсках кожата си с Mon Guerlain открих, че този аромат е наистина силно индивидуален и залепва за кожата като невидима татуировка.
Всеки следващ ден откривах нови и нови ароматни нюанси. В началото бях изненадана колко гурме усещах парфюма: топли домашни кексчета с пухкав ванилов и лимонов крем, посипани със захаросани лавандулови цветчета. 
Но скоро след това лавандулата претърпя пълна метаморфоза: сега тя е много по-интензивна, ароматна и опияняваща и се усеща като топъл полъх от Прованса. Следват я сладки цитрусови нотки и омайващ, невероятно красив и кадифен жасмин. Базата от тонка, сандалово дърво и ванилия придават на Mon Guerlain богат, топъл и чувствен аромат. Тиери Васер е създал нов ароматен шедьовър. Парфюм, който е олицетворение на всичко нежно, женствено и изящно. Парфюм, който съм сигурна, че ще ухае върху всяка жена по свой неповторим и индивидуален начин. Mon Guerlain е аромат, който иска да бъде открит. Иска да бъде обичан. 
Открийте го. Влюбете се в него! 

* Mon Guerlain ми е предоставен от представителите на Guerlain за България. Ревюто съдържа изцяло лично мнение и впечатления.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар