вторник, 29 ноември 2016 г.

Jeffree Star: Velour Liquid Lipstick


Ако следите всички тенденции в грима, то няма начин да не сте чували името Джефри Стар.
За първи път разбрах за него преди близо десет години от популярната в миналото социална мрежа MySpace. Винаги съм харесвала „драг куийн“ артисти, защото те несъмнено имат едни от най-добрите познания и техники в областта на сценичния грим.
През годините, визията на Джефри се промени радикално и в момента той е един от най-атрактивните представители на трансджендър общността. Изгледала съм много ревюта на хора, които заявяват, че харесват продуктите на Джефри, но не го подкрепят или одобряват като личност. Запозната съм с цялата "драма" в социалните мрежи и въпреки това продължавам да го харесвам. Забавен ми е и искрено се забавлявам на нестандартните му, но и много полезни ревюта (особено когато се събере с Лаганджа). 😍

2014 г. Джефри лансира свой козметичен бранд: Jeffree Star Cosmetics, като първият продукт на бранда е матовото течно червило Velour Liquid Lipstick. 
Цветовата палитра на тези червила е невероятно богата, неонова и откачена. 
Kато любителка на неутралните визии, избрах да си купя (за сега😊) само нюд нюансите: Celebrity Skin, I'm Nude и Mannequin.


Celebrity Skin е един от бестселърите. Цвят, който беше доста популярен през 90-те години и гръндж модата, и който в момента изживява истински ренесанс, благодарение на новите "social media stars" като Джефри и Кайли Дженър. 

Celebrity Skin e неутрален кафяв нюд, който на някои кожи може да седи малко сивкаво. 
Покритието е чудесно и ще ви е необходимо само едно нанасяне. Около една минута след нанасянето червилото изсъхва и се превръща в напълно матово. Не оставя отпечатък върху кожата или върху чаши.
Трайността е абсолютно перфектна, изкарвала съм над осем часа с него. Започва да се изтрива единствено ако консумирате мазни храни.
Формулата му е много течна, дори леко мазна на пръв поглед. Въпреки това изсъхва невероятно бързо и се превръща в 100% матов цвят. 

На устните Velour Liquid Lipstick седи комфортно и лично при мен няма никакъв процент на изсушаване. Въпреки това е препоръчително да нанасяте червилото на перфектно ексфоалирани и подхранени устни. Така цветът ще се задържи максимално дълго, а и ще изглежда безупречно. 

Апликаторът е удобен, кадифено мек и скосен. Единственият минус за мен е, че ми е малко голям, както и че захваща доста продукт. Налага се да връщам излишното количество обратно в гилзата. Понякога нанасям и с обратната част на апликатора (нескосената част). 
Въпреки този малък недостатък съм доволна от червилото и го нося с удоволствие. 


I'm Nude е прекрасен, наистина светъл нюд. Като казвам светъл, имам предвид наистина много светъл. Ако носите и се харесвате с Myth на MAC, има огромен шанс и I'm Nude да ви седи добре. При мен бих казала, че са почти идентични. Този факт много ме радва, защото Myth e едно от любимите ми червила.

Mannequin е перфектната комбинация от горните две. Ако Celebrity Skin ви е тъмно или ви седи сивкаво, а I'm Nude ви е прекално светло, то тогава Mannequin е перфектният избор. Преди да си го купя, смесвах Celebrity Skin и I'm Nude и се получаваше почти идентичен цвят.

На много светли кожи Celebrity Skin седи доста наситено кафяво. Мannequin е много по-нежна, бледа и студена версия. За този сезон, Mannequin е моят фаворит. 

Миризмата на червилата е на root beer float. Ако не сте пили тази напитка, на вкус тя е нещо средно между тъмна бира, ванилов сладолед и Dr. Pepper.
Oт моите цветове, само I'm Nude няма този аромат. Оригиналната миризма на червилата е малко странна, в началото ми напомня малко на котешка тоалетна, но наистина не е нещо супер отблъскващо. 
Цветовете, които имат root beer аромат са: Celebrity Skin, Unicorn Blood, Breakfast At Tiffany’s, Abused, Gemini, Rose Matter, Mannequin, Blue Velvet.


Celebrity Skin и I'm Nude поръчах от сайта на Джефри. Пакетчетата му са много сладурски, целите в розово и идват с една от колекционерските му пощенски картички. И двете пакетчета пристигнаха в пощата за точно 7 дни. Mannequin поръчах от BeautyBay (с доставчик до България). Много се радвам, че неговите продукти вече са налични и в европейски сайт, защото вече няма нужда да се притесняваме за митници, а и са на доста по-изгодни цени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар