петък, 28 август 2015 г.

Holika Holika: Petit BB #Clearing


Здравейте приятели,

за днес съм ви подготвила ревю на последният бб крем, който си поръчах от Южна Корея.
Серията Petit BB на Holika Holika съдържа общо пет различни бб кремчета: Clearing (с масло от чаено дърво за чиста кожа), Bouncing (с колаген и хайвер за еластичност), Shimmering (с перлена пудра за лек бляскав ефект), Aqua (с екстракт от зелен чай и почти невидимо покритие) и Moisturizing (с хиалуронова киселина за допълнителна доза хидратация).



Опаковките на Petit BB от известно време са променени. Преди на тях бяха изобразени малки сладки котенца.
Първата опаковка, която имах от Petit BB- Essential сега е прекръстeна на Bouncing.
Кремчето е хубаво, с много гъста консистенция и силно покритие. На някои кожи може да седи сивкаво.

Този път реших да изпробвам друг вид и се спрях на Clearing с масло от чаено дърво.
Миризмата на Clearing е абсолютно същата като на предишното ми кремче: доста силна и флорална. На моменти дори ме дразни, защото обичам продуктите ми за лице да са по-дискретно ароматизирани.
Като консистенция и нанасяне Clearing и Essential са почти идентични, разликата е само в самият нюанс.
Както ще видите на суоча на ръката ми, Essential изглежда много по-тъмен от колкото Clearing. Въпреки това на лицето не e така. Няколко минути сле нанасянето и двата крема оксидират и се сливат с тена ми.
В началото ми се струваше, че Clearing ми е леко тъмен, но след около 5 минути успява да се адаптира. Това лято имам съвсем лек тен (за останалите хора абсолютно въображаем), но аз си го виждам :)
Предполагам зимата когато избледнея още повече има вероятност Clearing да ми е една идея по-тъмен.


Въпреки, че не мога да кажа че ми седи зле, има нещо което ме кара да не съм на 100 % доволна. Самият му подтон е по-топъл и лицето ми не изглежда достатъчно светло и озарено както обичам. Поръчах същото кремче и за майка ми и тъй като тя има доста по-тъмна и най-вече топла кожа, Clearing й седи великолепно. При нея се вижда точно перфектното озаряване, което при мен липсва.

Сравнявайки Clearing с бб крема на Missha също виждам доста голяма разлика. Освен че Missha M Perfect Cover #13 е перфектният светъл и студен цвят за кожата ми, усещам в него и анти ейдж грижа.
Самата му консистенция е по-богата и нежна и се усеща комбинацията между декоративна и бяла козметика. Kазано с две думи: личи си, че Petit BB е по-бюджетен бб крем, насочен към по-млади потребители.
Точно поради тази причина не бих повторила покупката си. За сега ми ок и го използвам, но определено ще се оглеждам и за нещо по-подхранващо и светло.


 И двете бб кремчета на Holika Holika изкарват безпроблемно минимум осем часа на лицето, без да се събират или да ми омазняват кожата. Опаковката съдържа 40 мл и струва около 5 долара в Ebay.


2 коментара:

  1. Възхищавам ти се как смело поръчваш корейската козметика. Аз от време на време имам голямо желание и после като видя колко много трябва да прочета, за да се ориентирам кое какво е - отказвам се и продължавам с европейската козметика. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам им голямо доверие :) Факт е, че тяхната козметика и технология е много по-напреднала от американската и европейската. Там красотата е издигната в култ.
      До сега каквото съм изпробвала корейско, никога не съм имала от него алергична реакция или някакъв друг проблем.

      Изтриване