вторник, 25 август 2015 г.

ORAX Whitening Strips


Здравейте приятели,

днес ще споделя с вас впечатленията ми за избелващите лентички за зъби Pearl Dent Bright White на ORAX Bulgaria.
От много време искам да изпробвам подобен продукт, но винаги ме е било страх, че зъбите ми след това ще станат чувствителни или ще се увредят.

Преди около два месеца моя приятелка ми даде една лентичка за проба и след като я изпробвах не можех да повярвам на очите си колко ефикасен е този продукт. Ако си спомняте още тогава писах на Facebook страницата ми колко силно съм впечатлена.
Изчетох много ревюта на колеги блогъри, но в крайна сметка всеки има различни зъби и различни навици и няма как при всеки резултатите да са идентични.


Точно поради тази причина искам още в началото да отбележа, че естественият цвят на зъбите ми е много светъл. Зъболекарката ми поне твърди, че по-светъл естествен нюанс не съществува в скалата им. Много е важно да се прави разлика между естествена белота и цвят, който е като порцеланова мивка и може да се постигне само чрез фасети.

За подържане на бели зъби е изключително важно какви храни и напитки консумирате всекидневно. Аз лично не пия кафе, черен чай, сокове, червено вино и не пуша. Единствената тъмна напитка, която консумирам е кола, но не повече от 2-3 чаши на седмица.



Използвам почти всеки ден избелваща паста за зъби, но поради хомеопатично лечение почти цялата минала година преминах и на хомеопатична паста за зъби. Никога не съм харесвала тези пасти (имам усещането, че просто не съм си измила зъбите с тях), а липсата на флуор си каза думата. Колкото и да се говори и пише, че флуорът е вреден и отровен, липсата му неминуемо ми докара два кариеса, болки и значително по-тъмни зъби.

Само след първата лентичка Pearl Dent, зъбите ми станаха много бели и бляскави. Още на същият ден няколко човека веднага забелязаха разликата и ме попитаха на какво се дължи. Изобщо не съм очаквала, че ще стане от раз, иначе щях да направя снимка.
Сега мога да ви покажа единствено крайният резултат след около 4-5 избелващи пакетчета.

Лентичките се залепват сравнително лесно и след като вече бяха на зъбите ми тотално забравих за тях. В първите 30 минути гелът с активното вещество се превръща в пяна, но не съм изпитвала никаква нужда да я изплювам. На вкус лентичките са нещо средно между кислородна вода и ментова паста за зъби. Имат много лек медицински вкус, който не ме дразни и нямам проблеми да преглъщам нормално.
Първият път държах лентичките около час и половина, а следващите пъти около два часа.
След като веднъж ги залепя на горните и долни зъби тотално забравям за тях. Изобщо не се забелязва, че носите нещо на зъбите си. Единствено ако говорите с някой малко ще фъфлите :)
След около два часа фолиото започва само да се отлепва и най-късно тогава може да усетите, че е време да ги отлепите. Ако са останали остатъци от гела може да ги почистите с четка за зъби.


Колкото до повишената чувствителност, получих такава само след първата употреба.
Преди около десет години имах пиърсинг на долната усна и венецът при двата централни зъба е малко по-оголен. Предполагам заради това се получи повишената чувствителност и много лека болка, която отшумя след около 3-4 часа.
Всички следващи пъти в които използвах лентичките нямах абсолютно никакви проблеми.

Един избелващ курс съдържа точно 14 пакетчета с по 2 лентички (за горните и долни зъби).
Може да използвате лентичките в 14 последователни дни или ако достигнете желаната белота да използвате само една част от тях.
При мен най-силното избелване се видя след първата процедура. След още 4-5 дни зъбите ми достигнаха максималната си белота, за това реших да не ги използвам плътно за 14 дни.
Но ако имате по-тъмни зъби или сте любители на кафето и червеното вино ви съветвам да си направите пълният курс.

По време на двете седмици избелване е препоръчително да не консумирате кафе, червено вино и тъмни сокове и плодове. Ако все пак не можете без кафе добавете в него повече мляко и го пийте със сламка.
Задължително дръжте лентичките в хладилника, защото активният гел лесно може да се разтопи и тогава поставянето става трудно.
Пет минути преди да ги залепя ги поставям и във фризера, за да стегнат още повече.
След като поставя лентата винаги ми остава малка свободна част, която успявам да прегъна и по този начин залепвам лентата и за задната част на зъбите.

Съставки:
Peroxide, Sodium Perborate, Carbomer, Peppermint Oil, Mint Fragrance, Glycerine.


Така изглеждат лентите, залепени на зъбите по време на избелването:

 

 Снимката е направена на дневна светлина с фронт камерата на телефона ми. Снимките със светкавица още повече изсветляваха зъбите, за това реших да ви покажа най-реалният резултат.
Ако след избелването ви се появят по-бели петна не се притеснявайте, след няколко часа се оправя.

Пълна информация за лентичките Bright White може да намерите в сайта на ORAX
Важно!
Не използвайте лентите ако страдате от зъбни абцеси, кървящи венци или други дентални проблеми. Забранява се и употребата им по време на бременност и кърмене!


Ако имате допълнителни въпроси ще се радвам да ви отговоря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар