понеделник, 2 февруари 2015 г.

CHANEL: Tissé Fantaisie

Chanel palette


Здравейте приятели!


От няколко дни пролетната колекция на CHANEL RÊVERIE PARISIENNE се продава в България и още докато повечето неща са налични бързам да ви покажа ревю на палитрата Tissé Fantaisie за да може да прецените дали да я добавите в списъка ви с желани продукти от колекцията.


Палитрата Tissé Fantaisie съдържа четири бляскави печени сенки: сатенен прасковен цвят, "скрежно" бяло, златен каки цвят и прекрасно металическо червеникаво кафяво, което ми напомня на обявеният от Pantone цвят на годината - марсала.



Формулата на сенките е чудесна с много добра пигментация и "мазно" нанасяне. 
Тъй като сенките са печени минерали позволяват да се нанасят и мокри. Особено златното зелено и кафявото седят разкошно нанесени с влажна четка. И двата цвята се превръщат в супер интензивни и блестящи металически нюанси. 

И четирите сенки се нанасят много лесно и нямат абсолютно никакво разпрашване.
Ако кораловият цвят не ви изпъква достатъчно ви съветвам да го нанесете върху по-светла основа. Вчера го изпробвах бърху Vanilla на МАС и се получи много красив и нежен ефект.

Белият цвят не е нищо особено, често срещан фрост нюанс който се използва за озаряване на вътрешната страна на окото или под веждите.

Лично за мен златното зелено е най-добрият цвят от цялата палитра. В началото мислех, че ще прилича на Epatant, който е повече сребърен цвят от колкото зелен, но на живо са тотално различни.
Има леки розови и златни блясъчета и седи разкошно като ефект на долният клепач. Получи се много красив контраст с почти черните ми очи.

Червеникавото кафяво малко ме разочарова, защото първият път реших да го използвам за опушване. В момента в който го разнесох с блендинг четка от красивият червеникав, наподобяващ марсала нюанс нямаше и спомен. Превърна се в най-обикновен сиво-черен пушек. 
Но когато се нанесе с шейдър четка (най-добре леко влажна) и с леки потупващи движения красивият цвят се запазва.



Палитрата съдържа общо 2 грама продукт и идва с черно кадифено калъфче, 2 апликатора за нанасяне на сенките и малка книжка с описание на различни визии. 
Цена: 100 лв.


3 коментара:

  1. Много са красиви цветовете, но никак не ми изглеждат пролетни, по-скоро есенни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами поне според CHANEL колекцията е вдъхновена от пролетните градини в Париж :) Дали така изглеждат не мога да кажа...била съм винаги само в разгара на лятото :)
      Интересното е, че и в промо снимките и видото момичето е гримирано само с кораловите и розовите нюанси. Изобщо не са използвали тъмните цветове от двете палитри.

      Изтриване