четвъртък, 11 декември 2014 г.

Favourite Winter Perfumes



Когато дойде зима изваждаме от гардероба не само топли дрехи и ботушки, но и по-тежки и опияняващи аромати.

Днес ще ви покажа някои от най-любимите ми парфюми, които нося предимно когато навън е много студено.
От повече от 15 години обичам и колекционирам парфюми, или както аз обичам да ги наричам "съкровища в бутилки". За това време съм насъбрала доста богата колекция от различни дизайнери и олфакторни групи.

Ще забележите, че повечето парфюми в публикацията са създадени преди доста години.
Някои от парфюмите вече се продават в различни шишенца и за жалост са с нова и променена формула. Няма да се впускам в много дълги описания, защото всеки човек усеща ароматите по много различен и "свой"начин.
Ще ви разкава на кратко как аз усещам ароматите им и какво свързам с тях!



***

Dior

Poison
edp



Poison е един от най-легендарните парфюми на Диор, създаден през 1985 г.
Преди да го купя бях чувала, че е адски тежък и задушлив и би се харесал най-вече на по-възрастни дами. Колко бях изненадана когато го пробвах за първи път :)
За мен Poison ухае на на гъсто и лепкаво сладко от сливи с лек аромат на канела, къпини и опианяващи бели цветя. Въпреки, че нося Poison предимно през по-студените месеци на годината забелязвам, че почти винаги прибягвам до него и когато отивам на рок концерт: дали на Guns N` Roses, Rammstein, Kiss или Bon Jovi...винаги нося Poison.

***

Dior

Pure Poison

edp


Спомням си много добре кога е създаден Pure Poison, защото веднага след лансирането му го закупих: беше зимата на 2004-та. Отново много интензивен и опияняващ аромат на любимите ми цветя жасмин и тубероза, потопени в малко портокалови цветчета и сандалово дърво.

***

Dior

Hypnotic Poison

edt


Това е може би един от най-съблазняващите аромати, които някога са създавани. Много ванилия, много бадеми, шипка кокос и леко кисели червени боровинки. Парфюм, който ми напомня за Бейлис или Амарето и който задължително трябва да се пробва.
Парфюм с който горещият шоколад пред запалената камина става още по-приказно изживяване.




***

Chanel N°5

Eau Premiere 


Eau Premiere е по-свежа и модерна версия на вечната класика N°5. Много силен алдехиден аромат с иланг-иланг, жасмин и сандалово дърво.
Надявам се някой ден да се сдобия и с оригиналният N°5. Въпреки, че той е създаден през далечната 1921 година, за мен този парфюм е вечен, изкрящ и модерен и до днес.

***
Thierry Mugler
ANGEL
edp

Много години този парфюм беше абсолютният ми любимец и тъй наречен signature scent. Свързвам го с много хубав период от живота ми и за мен в буквалният смисъл на думата е лечебен. Много често когато не мога да спя или ме боли глава го подушвам и мигновено се чувствам по-добре.

Почти всеки го описва като адски сладък и тежък аромат, но за мен е точно обратното.
Горчив парфюм, който ми напомня на лекарство....но лекарство което мога да пия всеки ден :)
Въпреки многото му съставки аз усещам в него предимно пачули, мед, амбра и мускус.
Шишенцето, което имам се казва Angel Precious Star и е създадено за двадесетата годишнина от лансирането на парфюма. Поръсено е със сребърен брокат и има възможност за пълнене.



***
Dior 

Addict edp

Addict е още една от вечните класики на Диор. Топъл, магически и за мен много коледен аромат.
Усещам в него много ванилия- тъмна и кадифена и доста по-различна от тази в Hypnotic Poison. Въпреки, че не е сред съставките винаги съм усещала в Addict аромата на карамфил. Не самото цвете, а сушените цветни пъпки на дръвчето, които слагаме в коледният ошав. 




***

Jean Paul Gaultier

Classique edt

Тоалетната вода на Classique в момента е най-голямата ми парфюмна любов. Единственият парфюм от този списък, който нося през цялата година. Перфектен е и за топло и за студено време. Лятото по-често пръскам от летните лимитирани версии без алкохол, които като аромат не се различават особено много от оригинала.

Никога преди да купя Classique не съм използвала седмици и месеци наред, всеки ден един и същ парфюм.  
Classique e както подсказва името много класически, свеж и малко ретро парфюм.Ухае на рози, портокалови цветчета и звездовиден анасон.

Ароматът е сапунест, пудрен и винаги ми напомня на будоара или тоалетката на някоя холивудска звезда от златната ера на Холиуд.
Въпреки, че Мерилин Монро е носила Chanel N°5, в моите представи тя е е ухаела на Classique :) 

***

Jean Paul Gaultier
Classique 

edp

Парфюмната версия на Classique e малко по-различна от оригинала и към нея посягам най-често през зимата. Базата е идентична с тази на тоалетната вода, но в тази версия се усеща много силно орхидея и ликьор. Формата на шишенцето е запазена, но този път красивият женснки силует е облечен в дантелена рокля, а течността е по-розовееща. 


Напишете ми в коментарите кои са вашите зимни фаворити! А ако публикацията ви е била интересна ще се радвам да споделите с мен дали искате от време на време да ви показвам и други парфюмни колекции.

До нови срещи!

7 коментара:

  1. Много хубава публикация!
    Любимецът ми от миналата зима е едноименният на Lolita Lempicka, странното е, че е доста нетипичен за моя вкус аромат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дааа, много е интересен и шишенцето е приказно <3

      Поздрави :)

      Изтриване
  2. Много ми беше приятно да прочета публикацията :) Възхищавам ти се за обонянието. Аз имам няколко любими парфюма, но изобщо не съм в състояние да кажа на какво миришат, дори чета във fragrantica и пак не успявам да разпозная ароматите :( И много ще се радвам на още подобни публикации :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че ти е харесала публикацията Ани :)
      През новата година ще покажа още съкровища в шишенца <3

      Поздрави :)

      Изтриване
  3. Много яко си ги описала и сега искам да пробвам Hypnotic Poison заради тази ванилия! Толкова да я харесвам :))))
    Моят любим аромат втора зима си остава на Lady Gaga - Fame :) Харесвам и нея, харесвам и парфюма и ми е просто идеален! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обезателно го пробвай, през зимата е разкошен! Думите не стигат да го опиша колко е уникален и еротичен този аромат :)
      На Лейди Гага съм го забравила и ще отида да го пробвам пак. Много ми харесва че течността му е черна :)

      Изтриване
  4. Hypnotic Poison е моят мъст завинаги,вече не го купувам,но само защото съм изхабила над 10 шишета от него. Много исках Chanel 5 да ми хареса,но не успя и го подарих на майка,дори и Мадмозел стои вече над 1 година почти до половината.
    Моите аромати са Алиен на Тери и Велвет Охрид на Том Форд.

    ОтговорИзтриване