понеделник, 16 октомври 2017 г.

Kat Von D Beauty: Shade + Light Face Contour Palette Part I


В последния ден на месец септември, Sephora Bulgaria лансираха дългоочакваната от всички козметична линия на Katherine von Drachenberg, известна като Kat Von D!

Днес ще ви разкажа малко повече за палитрата за контуриране Shade + Light Face. 
Палитрата съдържа общо шест напълно матови пудри: три контуриращи и три за изсветляване. Shade + Light съдържа неутрални, топли и студени цветове.   

Самите пудри имат невероятно наситен пигмент и са "маслени" на допир. При нанасяне на тъмните цветове е достъчно да потопите веднъж четката си в тях. Всичките цветове се разнасят с лекота по кожата и придават абсолютно професионален завършек на грима. Няма никакво разпрашване и брашнен ефект. Все едно нанасяте прахообразна коприна по кожата.
Светлите нюанси са перфектни за омекотяване на вече нанесения контур и за запечатване на коректор под очите. Фината им текстура не позволява напластяване или врязване в линийките.


Някъде бях прочела, че Кат е работила над формулата повече от осем години. Рядко един продукт може да ме впечатли толкова много от първото нанасяне, но Shade + Light е изпипана до последния детайл. Ако владеете техниката за нанасяне на контур и хайлайт, ви гарантирам, че ще постигнете невероятни резултати с тази палитра.


На моята много светла кожа най-добре седят контуриращите цветове sombre и subconscious (първият и последният цвят). Средният нюанс ми е една идея по-топъл и оранжев. Хубавата новина е, че може да използвате пудрите и като сенки за очи. Нанасят се по същия прекрасен начин и придават на погледа дълбочина и изразителност. 

Палитрата е произведена от дебел картон, затваря се с магнит и седи много стабилно в ръката. От вътрешната страна на капака има голямо огледало. Като изпълнение нямам никакви забележки, произведена е безупречно: нищо не се клати, не е залепено накриво и се вижда, че това е висококачествен продукт в стилна готическа опаковка.




Всяка от Shade пудрите е 4.5g: Sombre (true taupe), Shadowplay (soft brown), Subconscious (deep brown).
Light цветовете са по 2.3g: Lucid (pinkish nude), Lyric (yellow beige), Levitation (soft peach). 
В кутията има картонче с подробни инструкции как да нанасяте правилно всички цветове, за да постигнете перфектната хармония между сянка и светлина.
В Сефора се продава и специалната двойна четка Shade + Light Brush. С едната част подчертавате контура, а с другата поставяте светли акценти. 


 Всички продукти от линията Kat Von D са 100% Cruelty Free Forever!

Очаквайте съвсем скоро и втората част от ревюто ми за Kat Von D. В него ще ви разкажа какво  е мнението ми за течните матови червила Everlasting Liquid Lipstick. 

* Shade + Light Face ми е предоставенa от вносителите на марката за България. Ревюто съдържа изцяло лично мнение и впечатления. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар