вторник, 4 юли 2017 г.

Miu Miu L’Eau Bleue


"Синята вода" на Miu Miu е от тези парфюми, които започват да ти доставят удоволствие, чак след като откриеш правилното време, място и състояние на духа.
Преди близо три месеца получих L’Eau Bleue като подарък от вносителите Everet Group, заедно с букетче момини сълзи. Трябва да призная, че жестът ме зарадва страшно много, въпреки че изобщо не харесвам миризмата на това цвете. Като дългогодишен парфюмен колекционер съм се научила да намирам по нещо красиво и необикновено и в ароматите, които не са любов от първо помирисване. Притежавам много парфюми, които съм поръчвала "на сляпо" и не са ми допадали, но с времето съм се научила да ги харесвам и нося.
Без да разказвам дълги истории... отворих L’Eau Bleue, напръсках си китките и усетих аромата на момини сълзи. Абсолютно нищо друго. Само тях. Прибрах шишенцето в кутийката и забравих за него. До миналата седмица.

По време на горещата вълна, която премина над страната не ми беше до никакви аромати.  Хубавото е, че през това време носът ми успя да си "почине" и да "ожаднее" за нови парфюмни приключения. Сетих се за кутийката с новия летен аромат на Miu Miu и се напръсках обилно. Този път не усещах никакви момини сълзи. Парфюмът се беше превърнал в невероятно свежа розова вода. Не сладка и омайна роза, а наистина само водата. Все едно току що сте откъснали листенцата на роза Дамасцена, по която са полепнали капчици утринна роса.
Свеж, чист, искрящ и синьо-зелен аромат.

След ободряващия полъх на розова вода, идва изкряща лимонова свежест, която се образува от съставката хедион. Хедион е органично съединение, което има подобен на жасмин и цитруси аромат и което придава лека синтетична острота на парфюма. В базата си L’Eau Bleue ухае на мокра земя, трева, дървесина и щипка пипер. Това се дължи на още една специална парфюмна молекула Akigalawood, създадена от Живодан (световен лидер в производството на аромати и парфюмерийни композиции). В нея са вплетени ароматите на пачули, черен пипер и уд. 


L’Eau Bleue не е уникален, непорторим и обсебващ аромат. Но е аромат, който има в себе си невероятна свежест и чистота. Той е като пролетен вятър, който преминава през изумрудено зелена поляна и достига до кристално синя морска вода. Не е тропически, не е сладък.
L’Eau Bleue е парфюм за една по-различна и елегантна лятна ваканция.
Това, което най-силно ме впечатлява е ослепителното шишенце. Моето лично тълкувание е, че долната вълниста част е синята морска вода, а капачката с жълтия кръг представлява изгряващото слънце. Знам със сигурност, че  L’Eau Bleue ще бъде част от моето Лято 2017. А кой аромат ще изберете за вашето?  😉


* Miu Miu L’Eau Bleue ми е предоставен от вносителите на марката за България. Ревюто съдържа изцяло лично мнение и впечатления.

Няма коментари:

Публикуване на коментар