понеделник, 9 ноември 2015 г.

Holika Holika: Aqua Petit Jelly BB


Здравейте приятели,

нямах търпение да направя този пост, защото най-после попаднах на страхотен bb крем за моята кожа: супер покривен, дълготраен и изключително светъл като цвят.

Aqua Petit Jelly на корейската козметична компания Holika Holika е както подсказва името изключително лек и въздушен bb крем, който на допир се усеща точно като вода.
В сайта на Holika Holika е отбелязано, че Aqua Petit Jelly съдържа 80% aqua mint water и ледена вода от Аляска. Нямам идея какво трябва да значи това, но от съставките става ясно, че съдържа екстракти от мента, алое вера, зелени, червени и кафяви водорасли, хайвер и др.

Кремът съдържа парабени, така че ако принципно избягвате такива продукти го имайте предвид.
Аз лично нямам проблем с този вид консерванти, чела съм много материали на тази тема и цялата мания, която създадоха медиите за мен лично е силно преувеличена. В малки количества парабените не представляват опасност за здравето на човека и не е доказано, че предизвикват хормонални проблеми, рак на гърдата и тн.
Paulaschoicе и още много други сериозни източници са описали целия казус.
Въпреки това почти винаги ги споменавам ако някой смята, че има от тях алергия или принципно не желае да използва подобни неща.


Aqua Petit Jelly се намира в стъклено шишенце, коетo наподобява формичка на пудинг: най-вече конкретно този от опаковката на Dr. Oetker клик :)
На капачката има шпатула с която лесно се взима желаното количество. Самата консистенция на Aqua Petit Jelly е доста необичайна: прилича ми на нещо като пресечен, лигав пудинг.
Кремчето ухае свежо и леко флорално, като миризмата в никакъв случай не е натрапчива и след около пет минути е напълно изчезнала.  


Покритието на Aqua Petit Jelly е феноменално! Достатъчно е количество колкото грахово зърно за да покриете всякакви несъвършенства. По време на нанасяне леката и водна формула става  по-суха и крайният резултат е напълно гладка и мека матова кожа, все едно не носите абсолютно нищо отгоре. 


Aqua Petit Jelly не се врязва в линийките на лицето и не потъва в разширени пори, подчертавайки ги още по-силно /както правят някои сухи и дълготрайни формули/. 
За нормална, смесена и мазна кожа е перфектния bb крем.

Aqua Petit Jelly се предлага в два цвята: #1 Aqua Beige и #2 Aqua Natural
Разбира се лично за мен най-голямото предимство е супер светлият цвят: #1 Aqua Beige е почти идентичен с незаменимия ми фон дьо тен Colorstay #150 Buff.




Реших да го сравня и с друг много светъл bb крем - Missha Perfect Cover #13. 
Kато цветове са еднакво светли, разликата е в самия подтон. Докато Missha е по-неутрален нюанс, Aqua Petit Jelly има по-силно изразен жълт подтон. Missha Perfect Cover има много по-хидратираща, дори леко "мазна" формула и слабо до средно покритие. Aqua Petit Jelly e с напълно матов финиш и силно покритие. 







Шишенцето съдържа 40 мл крем и в опаковката е включена скосена бяла гъбка за нанасяне.
Може да намерите Holika Holika Aqua Petit Jelly в Ebay, като ви препоръчвам Jolse Cosmetics.
Пакетите от тях пристигат за около 8-9 дни и винаги слагат много пробички на други хубави продукти.

2 коментара:

  1. Страхотна си! Ще го купя веднага щом свърша оставащите ми BB-та. От страшно много време му се чудех на това BB и суочовете ме побъркваха, накрая реших, че ще ми е много тъмен и жълт и се отказах от него. Buff на Colorstay ми пасва сравнително добре.
    Кой от двата предпочиташ за ежедневна употреба? Имам Colorstay и в момента го ползвам смесен със слънцезащитен крем и серум за лице, защото иначе ми е твърде покривен, а така се нанася и доста по-бързо и лесно с cushion.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По принцип за работа и излизания винаги смесвам малко Colorstay с някакъв bb крем, но този е толкова покривен и в същото време лек, че мога да си ходя спокойно и само с него.
      Аз също го разглеждах от много време и все се колебаех дали няма да е тъмен, но ми пасна перфектно. Определено ще го купя пак като свърши.
      Миналото bb, което бях поръчала (Clearing от Petit сетията) ми седи тъмно като бронзант и го подарих. Явно съм имала все пак някакъв тен през лятото :)
      А очаквам и още един пакет с някакво ново Ink BB и тепърва ще го сравнявам и то как се държи до Aqua Jelly.

      Изтриване