вторник, 29 септември 2015 г.

Jean Paul Gaultier: Classique Summer 2015


Здравейте приятели,

тъй като от повече от седмица времето при мен е адски мрачно и сиво реших, че няма да е лошо да си припомним малко цветните и топли слънчеви дни на отминалото лято.
Освен това, тотално забравих да ви покажа този летен парфюм, който си купих още през месец май.
Както ви разказах в публикацията за любимите ми зимни парфюми (тук), Classique на Жан- Пол Готие е един от най-най-любимите ми парфюми.
Имам го в различни парфюмни концентрации и версии и това е един от парфюмите, който пасва на всяка ситуация, дреха или сезон.
Всяка година JPG лансира лятна лимитирана версия на Classique с прекрасни дизайнерски шишенца.

Тази година летните парфюми са вдъхновени от haute couture колекцията на Готие за пролет/лято 2013 или по-точно от една конкретна дреха от колекцията. Върху роклята и сакото към нея са изобразени същите рисунки, които виждаме върху шишенцата на Classique.
Може да разгледате детайлно дрехата в сайта на VOGUE тук. 


Шишето тази година ми харесва изключително много с топлите си цветове и индийски мотиви. Върху женската версия на Classique е изобразен Кришна, а върху мъжкото шишенце може да откриете Шива.

Летните версии на Classique принципно не се различават много от оригиналната тоалетна вода. Но ако сте като мен дългогодишен почитател на този парфюм няма как да не усетите разликите. Ако трябва да съм честна, тазгодишната версия не ми е от най-любимите. Последната която истински ме плени (и все още имам малко от нея) е от 2011 година. Там обаче пък шишето не го намирам за особено красиво :)

Най-важните съставки, които правят Classique толкова легендарен са непроменени: роза, портокалов цвят, ванилия, жасмин самбак.
Тазгодишната версия е по-сочна и цитрусова. Липсва ароматният звезден анасон и топлината на сандаловото дърво.


Връхни нотки:
лимон
мандарина
портокалов цвят
роза

Сърдечни нотки:
жасмин самбак
иланг-иланг
ирис
момина сълза

Базови нотки:
ванилия
мускус
амбра

Колкото до трайността: в това отношение парфюмите на Готие са ненадминати.
При летните версии трайността при мен е около 6-7 часа, което за подобна лека концентрация е повече от задоволително.

Classique Summer 2015 се намира в легендарното шишенце изобразяващо женско тяло, а външната опаковка е познатата метална "консерва". Женската версия съдържа 100 мл EDT, а мъжката 125 мл EDT.


Последните години забелязвам, че летните версии (а и останалите лимитки) на Готие не се зареждат по парфюмериите в България, което е много жалко.
В Германия примерно Classique e много популярен и харесван парфюм и няма парфюмерия, която през летния сезон да не е заредила лимитираните шишенца.

Ако искате да се сдобиете и вие с Classique ви препоръчвам да погледнете в enzo, защото те в момента имат повече от добри цени. За лятната версия платих около 60 евро на летище, а в момента в сайта може да я купите за по-малко от 73 лв.


Пожелавам ви хубава седмица и дано бъде по-слънчева и цветна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар