четвъртък, 24 септември 2015 г.

Garnier Micellar Cleansing Water


Здравейте приятели,

днес ще ви разкажа малко за мицеларната вода на Garnier, която изключително много ми хареса и от сега нататък ще бъде част от ритуала ми за почистване на лицето.

Oт много време използвам мицеларни води, но за първи път подобен продукт от дрогерията ми прави толкова добро впечатление.
Мицеларната вода премахва грим и ежедневни замърсявания от кожата по много нежен начин.
Тя не съдържа алкохол, оцветители, сапун и ароматизатори (поне по-качествените нямат добавен аромат).

 Мицеларната вода на Garnier ми хареса най-вече с това, че с лекота успява да премахне много интензивен грим на очите (база + крем сенки +очна линия + спирала).
В момента използвам една мини спирала на Clinique, която не се води водоустойчива, но с нормална вода е абсолютно невъзможно да се свали. Спиралата не се разтича както повечето, а пада на нещо като малки власинки. С мицеларната вода на Garnier я почиствам за секунди.
За жалост водата не се справя с водоустойчивата ми спирала, но при други дълготрайни продукти като сенки, моливи и очни линии няма никакъв проблем.


След почистване с мицеларната вода на Garnier кожата е супер мека и гладка и не е нужно допълнително измиване с вода. Формулата е много нежна и улавя замърсяванията като магнит.
Подходяща е за всеки тип кожа, включително и чувствителна. Не дразни очите и не усещам никакво неприятно парене или зачервяване.

Още с първото използване мицеларната вода на Garnier ми направи впечатление, че е абсолютно копие на Biotherm Biosource Total & Instant Micellar Water. Дори като аромат са напълно идентични. Въпреки, че не са парфюмирани усещам един много, много лек аромат на нещо като мокра глина. Едвам е доловимо и предполагам повечето хора  дори няма да го усетят.
Мицеларната вода на Biotherm ми беше най-любимата, но за жалост високата й цена ме отказа да я купувам редовно. 
Използвам водата на Garnier от две седмици и вече почти съм преполовила шишето от 400 мл. Тоест на около месец/месец и нещо ще трябва да си купувам ново.
До колкото разбрах от скоро водата на Garnier е с трайно понижена цена и се продава за около 6 лв. в зависимост от къде я закупите. В аптеки Ремедиум я намерих дори за 5,55 лв.



Колкото до това дали има прилика с изключително популярнaта мицеларна вода на BIODERMA не мога да кажа нищо по този въпрос, защото никога не съм я притежавала.
Обмислях да я купувам, но след като сега открих че водата на Гарние е точно толкова добра, колкото Biotherm на този етап няма смисъл да я заменям с друга.


От години не си бях купувала нищо на Гарние, но сега виждам че доста са подобрили качеството на продуктите си. Още един техен сравнително нов продукт успя да ме впечатли, така че скоро ще има и за него ревю.

5 коментара:

  1. И на мен ми е любима. Наскоро си взех нова опаковка, макар да исках да пробвам на Нивеа. Беше намалена в ДМ и реших да остана с нея. Имах мини от Биодермата, щом не съм повторила, значи тази на Гарние ми е задоволила нуждите. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз до сега изобщо не я бях забелязвала тази вода...добре, че беше намалението в ДМ да ми се набие на очи :)

      Изтриване
  2. И аз съм доволна от мицеларната вода на Garnier. В Елитс в момента е на цена 5.49лв.

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно съм доволна от водата на Гарние и си я използвам с кеф, обаче обясни ми, моля те, как успя да я преполовиш за две седмици. Аз я имам от три месеца и чак сега й се вижда края :D

    ОтговорИзтриване
  4. Хаха :) ами и аз не знам, ама наистина бързично върви :) гримирам се доста силно и след това за да почистя всичко ми трябват поне 2-3 тампончета, които напоявам обилно.

    ОтговорИзтриване