сряда, 15 април 2015 г.

Katy Perry Purr Eau de Parfum


Здравейте приятели,

днес ще ви представя поредното колекционерско и кичозно шишенце от парфюмната ми колекция.
Purr е първият парфюм на американската певица Кейти Пери, известна с веселият си и много цветен стил.



Шишенцето има форма на котка с големи, подобни на бижута очи. Лилавото коте носи метален нашийник със сърце, върху което е изписано името на парфюма (Purr, т.е. мъркане).
Оригиналната кутийка на парфюма (тази, която е под рекламният картон с Кейти) е сребърна и тотално огледална, поради което не можах да я снимам.



Лилавото коте е много тежко, направено е от масивно стъкло с любов към всеки детайл. На гърба на шишенцето е излята в стъклото дори опашката на котката.
Главата е капачката на шишенцето и махането й понякога не е лесна работа.
Така на няколко пъти съм откъсвала заедно с нея и металният нашийник, но не е проблем после отново да се закрепи за шишето.



Така наречените celebrity scents почти винаги са сладки и плодови аромати, доста комерсиални и младежки за да могат да се харесат на колкото се може повече фенове. Purr тотално се вписва в това описание, но има в себе си и нещо, което го прави по-различен и специален.

Самата комбинация на отделните съставки е много интересна и се получава аромат, който няма да може да сбъркате лесно с друг.

Purr е флорално-плодов парфюм в който най-силно усещам нотките на бамбук, кокос, орхидея и жасмин. 3-4 пръсвания с Purr са ми напълно достатъчни за да усещам сладкият и в същото време свеж аромат до вечерта.

Връхни нотки: 
- праскова
- червена ябълка
- гардения
-зелен бамбук

Сърдечни нотки:
- жасмин
- фрезия
- българска роза

Базови нотки:
- ванилова орхидея
- сандалово дърво
- мускус
-кокос




Искам да ви обърна внимание, че първите два парфюма на Кейти Пери (Purr и Meow) се произвеждаха и дистрибутираха от Gigantic Parfums.

От 2012 г. Purr и Meow, както и всички останали парфюми с марката Katy Perry се произвеждат от COTY. Тоест ако попаднете на кутия с напис Gigantic Parfums или COTY не се притеснявайте за автентичността й. Просто сте попаднали на по-нова или стара партида.
Моето шишенце го купих през 2012 г. и е още от пардидата на Gigantic Parfums.


4 коментара:

  1. О, чудесен аромат, поне за мен. Celebrity ароматите честно казано винаги са ми били прекалено сладникави, но въпреки това има страхотни попадения. Сега е пуснала нов аромат, Spring Reign и много ми се иска да го видя и тествам, дано го внесат тук! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз си купих този парфюм заради шишето, без въобще да го помириша :-D, но аромата ми допада определено. Исках и бялото коте (Meow), ама все още не съм се сдобила с него...

    ОтговорИзтриване
  3. Би ли споделила къде в София мога да тествам Purr? Издирвам го безуспешно от известно време, а ми е много любопитен за тест.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Провери в дрогерии Лили. Продаваха и лилавата и розовата версия. Виждала съм го също така и в ДМ.

      :)

      Изтриване