понеделник, 20 април 2015 г.

L'Oreal Nutri Gold Extraordinary Oil


Здравейте приятели,

днес искам да ви представя един чудесен продукт на марката Лореал: сухото олио за лице Nutri Gold.

Натуралните масла в никакъв случай не са новост в козметичната индустрия.
От години те се добавят в кремовете ни за лице, серуми, декоративната козметика и др. продукти.
Новото е, че все повече козметични марки лансират чисти и сухи масла, които обещават да преобразят кожата ни и да ни запазят млади за по-дълго време.

Опитвала съм да нанасям различни видове чисти масла върху кожата си, но в крайна сметка се оказва краткотраен експеримент, защото са ми прекално тежки и мазни.
Очаквах същият "мазен ефект" и от олиото на Лореал, но още след първото нанасяне бях много приятно изненадана колко бързо попива в кожата без да оставя мазни следи или неприятно усещане.

Олиото Nutri Gold съдържа следните етерични масла:

- лавандула 
- розмарин 
- здравец
- портокал 
- лайка 
- роза 
- лавандин
- майорана

Интересното в случая е, че се получава ситуация малко ала "изгубени в превода", защото на една и съща кутийка може да прочетете различни версия на съставките.
Българският превод отбелязва само 6 етерични масла, докато при сръбският, датският, финландкият и шведският превод са изредени всичките 8 масла.

Нямам идея защо нашите преводачи са спестили останалите две масла, но е факт че са част от състава на Nutri Gold Extraordinary Oil.



Ако трябва да сме честни Nutri Gold съдържа много повече от рекламираните осем масла, защото в съставките са отбелязани още маслиново олио, олио от жожоба, камелина, слънчоглед, пасифлора, кайсиево и тн.

Най-важното в случая за мен е пълната липса на минерални масла и други тем подобни вредители.
В публикацията ми за кремовете с охлювен секрет ви споменах, че не понасям минерално масло и използването на такова почти винаги ми гарантира обрив.



Олиото Nutri Gold ми понася много добре, използвам го от един месец и за това време не съм имала никакво неприятно усещане като опъване, парене или сърбеж.

Около 4-5 капки са ми достатъчни за цялото лице. Олиото има приятен билков аромат, може би най-силно усещам розмарин в него.
След около минута масаж Nutri Gold попива хубаво в кожата и не оставя мазни следи.
Гарантирано не оставя мазни петна и по възглавницата :)

Още след няколко дни употреба се вижда как много фини мимически линийки се изглаждат, а кожата е мекичка на допир и озарена.

Олиото е перфектно най-вече ако имате нормална до смесена кожа. Ако ви е суха или много суха има голяма вероятност тази грижа да не ви е достатъчна.
Задължително след олиото трябва да нанесете богат хидратиращ крем.

Прочетох в интернет много разнични мнения за продукта, повечето жени са изключително доволни, но при други олиото е малко изсушаващо и опъващо и не виждат положителен ефект от него.



Nutri Gold се намира в стъклено шишенце с пластмасова пипета. Дозира се много лесно и е супер икономично: 30 мл. олио ще ви стигнат за много дълго време.
Използвам го почти всеки ден и изобщо не виждам да е намаляло.

В различните държави олиото има различно наименование. Така например в Германия се казва Öl Richesse, докато в Щатите е Age Perfect Glow Renewal Oil.

При американското шишенце са се постарали според мен най-много :) Гумената част върху пипетата е бяла, а самата тя е стъклена и се стеснява в края, за да дозирате още по-прецизно.
Европейската пипета е пластмасова и в края няма стеснението.

Колкото до цената, зависи от къде ще го купите и дали ще уцелите промоция.
Видях го на цена от около 13 лева в дрогериите dm, но тогава незнайно защо не го купих и след около седмица платих 18 лв. за него.




Ако имате допълнителни въпроси за Nutri Gold Extraordinary Oil ще се радвам да ви отговоря.

До нови срещи ;-)


2 коментара:

  1. Дали ще е подходящ за мазна кожа?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че ще става и за мазна. На опаковката поне няма индикация, че е само за един определен тип кожа.
      Единствено ще трябва да се внимава с количеството. Ако се сложат примерно 1-2 капки олиото попива веднага в кожата. А и някои от маслата (лайка и здравец) действат успокояващо и противовъзпалително.

      Изтриване