сряда, 11 февруари 2015 г.

Betsey Johnson Eau de Parfum


Здравейте приятели!

Днес съм ви подготвила една малко по-различна публикация на тема парфюми: и по-точно кичозни и колекционерски :)

Смятам да направя цяла серия на тази тема, защото както съм споменавала в предишни постове, колекционирам парфюми от доста години и имам много интересни и шантави шишета, които ще се радвам да ви покажа.

Ще започнем с парфюма на американската дизайнерка Бетси Джонсън, която харесвам изключително много.


***



Бетси Джонсън създава едни от най-колоритните и ексцентрични облекла и аксесоари за жени още от 60-те години на миналия век.
На 72 години (да :-) правилно прочетохте) тази жена е все още пълна с нестихваща енергия, младежки дух и неповторим стил. Страшно много харесвам косата ѝ, както и семплите, но в същото време весели тениски и клинове с които се облича.

Всяко нейно модно ревю e магически цветен и бляскав спектакъл, а за финал Бетси задължително изпълнява cartwheel (нямам идея как това акробатично движение се казва на български) и шпагат. Прекрасна е!



Първият ѝ парфюм носещ нейното име излиза през 2006 година.
Шишето е супер сладко и отразява тотално стила на Бетси: елегантна стъклена бутилка с розов пулверизатор и една от най-интересните капачки които някога съм виждала.



Всяка страна на картонената кутийка е с различен дизайн и типичните за Бетси Джонсън мотиви: рози, леопардови шарки, много розово и жълто.
Шишето на пръв поглед е много кичозно, но въпреки това има нещо много атрактивно и сладко в него. Обичам изчистени и бели мебели и точно такива шарени парфюми или други декорации придават един различен и артистичен акцент на помещението.



Парфюмът е малко странен и определено не е за всеки вкус. Сладък е, но и много мускусен.
От всичките съставки аз най-силно усещам комбинацията от касис и мандарина с много сандалово дърво и мускус. Чак след два и повече часа усещам мекотата на амбрата и лекият шоколадов дъх на пралини.

Връхни нотки:
- касис
- грейпфрут
- круша
- мандарина

Сърдечни нотки:
- фрезия
- момина сълза
- червена ябълка 

Базови нотки:
- сандалово дърво
- амбра
- мускус
- пралини




Ще се радвам да споделите с мен дали ви харесва идеята ми за ревюта на шантави и кичозни парфюмни съкровища и дали и вие притежавате такива!



3 коментара:

  1. Леле, супер публикация, много ми хареса тази дама и парфюма й :) С удоволствие очаквам другите ти публикации и интересни неща от колекцията ти с парфюми!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се постарая да стане интересна малка рубрика!

      Поздрави :)

      Изтриване
  2. Много интересна публикация. Любопитно ми е да прочета и за колекцията ти от "шантави" шишенца. Ревютата ти винаги са направени със стил, обичам да те чета. :-D
    Cartwheel ако не се лъжа се превежда "циганско колело", може и да има и друго наименование де...

    ОтговорИзтриване