сряда, 14 януари 2015 г.

MAC Brush Cleanser, Pro Palette Large/Duo & New MAC Store



Здравейте приятели!

Надявам се сте започнали успешно новата 2015 година!
Пожелавам Ви да сте здрави, усмихнати и всичко да ви върви по вода! :)

Имам вече доста нови и интересни продукти, които ще ви представя през новата година.
Но началото ще поставят моите любимци МАС :)


***




Както сигурно знаете МАС Cosmetics отвориха през декември нов магазин в Mall of Sofia. Изключително съм щастлива, че компанията се развива, а и че ще мога вече по-често да посещавам любимият козметичен магазин.

Магазинчето се намира на партера, точно до бутика на Estee Lauder и Clinique и в близост до Beauty Zone. По-малко е от магазина в The Mall, но обстановката е много по-готина, модерна и разбира се нова.
Страшно се впечатлих от светещото неоново лого което се намира зад касата, за това и веднага трябваше да го снимам и добавя към днешната публикация. Как бих искала да си имам същото и в нас :)

Усещането да разгледаш чисто нов магазин с недокосвани тестери и стелажи пълни с продукти е страхотно.

Но да преминем към двата продукта, които искам да ви представя: двойната палитра и почистващият разтвор за четки.


***
Pro Palette Large/Duo



Въпреки, че притежавам една палитра с 15 сенки на МАС много исках да си купя и една с новият и подобрен дизайн.
Спрях се на двойната палитра, която се различава наистина коренно от старият модел.

Pro Palette Large/Duo е дебела и стабилна палитра, която се отваря като книга и се затваря плътно с магнит.
От двете страни на палитрата може да сложите "решетки" или така наречените от МАС inserts за сенки, ружове или червила. Може да направите само едната страна в сенки, другата в ружове или както на вас ви харесва.



Палитрата ми беше донесена от Щатите, където струва само 12 $ (с включени решетки).
Казвам "само", защото за жалост в Европа са решили, че пластмасата е много скъп материал и в UK сайта на МАС ще ви таксуват 14 лири само за празната палитра. И по още 2,5 лири за една решетка.

Скоро ще започна да попълвам палитрата и от време на време ще ви показвам какви цветове съм си харесала. Сенките на Makeup Geek са със същият размер като тези на МАС и най-вероятно ще си купя още и от тях, които ще подредя вътре.




***
MAC Brush Cleanser



Почистващият разтвор за четки на МАС е един от най-любимите ми продукти. Дори и най-замърсените четки се почистват за секунди. 
Последният грим който правих е със супер интензивното черно на Makeup Geek. Толкова силен пигмент не съм виждала при никоя друга марка и за това бях доста притеснена дали четката ми няма да остане с леко сивкав или дори зеленикав пигмент.



Оставих я близо две седмици непочистена, защото през това време не се гримирах с нея.
Днес най-после я почистих с разтвора и стана като чисто нова. Специалната формула с алкохол позволява на космите да изсъхнат почти веднага и четката е отново готова за ползване.



През годините съм почиствала четките си с какво ли не: бебешки шампоани, специално забъркани от мен лосиони, зехтин и дори веро.
Разтвора на МАС ми остава фаворит, защото почиства безупречно и бързо дори и най-трудните продукти ( например Colorstay на Revlon, който е почти невъзможен за премахване с други продукти).
Дори по време на самият процес на гримиране може да почистите четките си и само след броени минути да ги използвате отново.

Разтвора мирише съвсем леко на спирт и миризмата изветрява за секунди.
Аз почиствам четките като слагам няколко капки на суха хавлиена кърпа и внимателно търкам четката с движения нагоре-наголу по кърпата. Никога не правете кръгови движения с нея докато я чистите, защото това ще повреди формата както и самите косми!

Когато почиствам четките си за деня не ги изплаквам след това. Както вече споменах те изсъхват почти веднага, нямат никаква неприятна миризма и могат безпроблемно да се използват пак.
Но когато правя дълбоко почистване на цялата ми колекция (с шампон, балсам и всичките други екстри) ги изплаквам.



Това е за днес, надявам се да ви е било интересно и полесно!

До много нови срещи през новата 2015-та :)

5 коментара:

  1. Палитрата изглежда страхотно! И аз използвам разтвора за четки и също съм доволна :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти че остави коментар, защото така открих страхотният ти блог!
      Правиш фантастични снимки <3 Ще те чета с удоволствие :)

      Изтриване
  2. Заитригува ме с този разтвор за почистване :)
    Каква му е цената?

    ОтговорИзтриване
  3. Не е понеделник, но много се радвам, че пак виждам твой пост и че е по темата "МАС", честити придобивки, напълни ги с най-красивите сенки и после ни ги покажи :))))

    ОтговорИзтриване