понеделник, 28 юли 2014 г.

MAC Monday: 187 Duo Fibre Face Brush


В днешният MAC Monday за разнообразие няма да ви показвам декоративни продукти, а една от най-любимите ми четки на МАС: 187 Duo Fibre Face Brush!


187 е направена от два вида косми: синтетични (бели) и естествени (черни).
Четката има кръгла форма и е изключително мека и пухкава на допир.

Въпреки, че много You Tube гурута нанасят фдт-на си с 187, аз лично никога не съм я използвала за тази цел. Пробвала съм я разбира се с bb крем и Colorstay от чисто любопитство, но този метод на нанасяне на мен лично не ми допада.
Отделно фдт-ни от сорта на Colorstay са изключително трудни за измиване и със сигурност четката нямаше да запази добрия си външен вид и функционалност.
Притежавам я от около пет години и все още изглежда като чисто нова. Въпреки редовното ѝ почистване не са падали до сега абсолютно никакви косми.




За какво обичам да я използвам? 
187 е перфектна за нанасяне на пудра, скинфиниш, бронзант и всякакви хайлайтери.
Белите синтетични косми захващат много малко продукт и така никога не се получава прекалено пудрен или цветен ефект върху лицето.
Матовите ружове на МАС са толкова силно пигментирани, че ги нанасям единствено с 187. Няма нужда четката да се завърта в продукта; буквално трябва да я "топнете" 1-2 пъти и е захванала правилното количество продукт.


Ако искам да нанеса на лицето много леко бронзираща пудра го правя също с 187.
Синтетичните косми нежно галят лицето и придават на кожата едва забележим слънчев загар.
Много рядко нося пудра за лице, но ако реша да сложа го правя задължително отново с тази четка. Обикновените четки за пудра нанасят плътно продукта и матират цялото лице. Но ако нанесете пудра с 187 се получава много лек, почти прозрачен воал на кожата.



Както всички четки на МАС и 187 е с перфектна изработка. Има хубав голям размер (дълга е 18 см.), седи добре в ръката и не е тежка. Космите са захванати в сребърен лъскав метален държач, а дръжката е изработена от дърво. Почистването става много лесно или със специалния разтвор на МАС или с хубав шампоан/сапун.
Винаги слагам на четките ми и малко маска или балсам за да се запазят космите. Може да звучи странно, но хубавите и скъпи четки са направени от висококачествени косми, които също като косата на главата ни имат нужда от грижи. Разликата определено се вижда и усеща ако го правите редовно.

Единственият минус, който давам е за изтриването на надписа. Който притежава четки на МАС знае, че след няколко седмици употреба (а понякога и след по-малко време) надписът на четките се изтрива. Винаги когато си купя нова четка първата ми работа е да я лакирам с безцветен лак. За сравнение надписът на четките на Inglot, Sigma и дори Zoeva не е мръднал.
За това се надявам някой ден МАС да поработят върху този проблем.



xoxo
Jackie

1 коментар: