сряда, 29 януари 2014 г.

CARMEX moisturising lip balm


Днес искам да ви запозная с един мой любим продукт, който по изключение не е част от света на декоративната козметика. Въпреки това, той е един от най-важните ми "помощници" когато нося червило или искам устните ми да са гладки и хидратирани.

Carmex е балсам за устни, който се произвежда от 1937 г. От самото начало на производството му той е в запазената и до днес опаковка тип бурканче. Чак през 1988 г. компанията прави първата си значителна промяна в опаковките, като пуска на пазара Carmex в удобна за изстискване тубичка. През 90-те години на XX век, лечебният балсам може да се закупи и под формата на стик. Сега Carmex може да бъде намерен в най-различни опаковки, под различна форма и с множество аромати и вкусове. 

От десетилетия Carmex е любим продукт на гримьори и модели от цял свят. 
Някои от активните му съставки са алантоин, масло от алое, камфор, кокосово масло, масло от ший, ментол и др.

Това, което различава Carmex от други продукти на пазара е характерният аромат на ванилия и мента, както и лекото гъделичкащо усещане върху устните.
Въпреки, че Carmex не е 100 % био продукт и съдържа съставки като petrolathum и dimethicone, устните ми с него винаги са изключително гладки и хидратирани. Много други балсами, които също съдържат тези две съставки не са ми понасяли и са пресушавали кожата на устните ми.

Carmex седи фамтастично под различни по-сухи червила. За първи път започнах да го използвам под червилото на МАС Russian Red, което е с наситен синкаво-червен цвят и матова формула. С Carmex червилото се нанася много по-лесно и гладко на устните, а цветът е още по-наситен и траен.
Ескремно матови червила, като например MAC Ruby Woo или Honeylove изглеждат невероятно, нанесени над малко от този балсам. 
Гъделичкащият ефект не е неприятен и изчезва след около 10 до 20 минути.
Балсамът е приятен на вкус, не люти и не дразни кожата ми. 

Опаковката тип бурканче не е особено хигиенична, но тъй като го нанасям само преди сън или докато се гримирам (с абсолютно чисти ръце) не се притеснявам от замърсяване или бактерии. Ако искате да го носите през целия ден със себе си, по-практични са балсамчетата в тубички или стикове.  

Има ли разлика между Carmex в бурканче и тубичка? 

Отговорът е да. Въпреки, че съставките са едни и същи, балсамът в бурканчето е една идея по-твърд и не толкова мазен. Под червило използвам само тази версия. 
Балсамът от тубичката има малко по-течна консистенция и се усеща малко по-мазно на устните. Усещането е горе долу като при познатия на всички вазелин.

Аромат и вкус: 
Бурканчето, което имам е оригиналната Carmex формула, която има вкус и аромат на ванилия и мента. 
Тубичката е Carmex Cherry. Освен традиционния вкус и аромат на ванилия и мента, тук е добавена и сочна череша. Ароматът е много приятен, не е синтетичен и може да бъде описан най-добре като сочни череши и черешови костилки, примесени с малко бадеми. 

Единственото негативно е, че Carmex не се продава в България.
Бурканчето купувам от Германия, а там Carmex се продава в дрогериите Rossmann, Müller и в някои аптеки. Наличен е в UK дрогерийни и козметични сайтове, като Superdrug и Feelunique, а със сигурност може да го намерите и в Ebay и Amazon.

xoxo
Jackie






2 коментара:

  1. Олеееееее, колко са сладки само!
    http://thingamyjic.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен пост, отдавна ги заглеждам! Скоро ще пътувам извън България и мисля да се сдобия с няколко. Поздрави, Мая http://mayaetsavieenrose.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване