събота, 23 януари 2016 г.

Urban Decay: Gwen Stefani Palette


Здравейте приятели,

първата публикация за 2016 година е посветена на първия козметичен продукт, който си купих през новата година: палитрата на Гуен Стефани, създадена в сътрудничество с американската козметична компания Urban Decay.

Още съвсем в началото трябва да си призная, че не съм почитателка на палитрите на Urban Decay. Изобщо не харесвам NAKED палитрите им и като цяло марката предлага странни за моя вкус финиши на сенките си. Поръчах си тази палитра единствено, защото е неутрална и защото съм голяма почитателка на Гуен Стефани от самото начало на кариерата й.


Палитрата е съобразена изцяло с вкуса на Гуен. Много хора останаха разочаровани, че сенките не са достатъчно интересни и разнообразни, но ако разгледате стила на Гуен през годините ще ви направи впечатление, че очите й са гримирани почти винаги в неутрални цветове. Независимо от шарените й тоалети или прически, в лице Гуен винаги е изглеждала като бляскава холивудска икона от ерата на Мерилин Монро или Джийн Харлоу.
Палитрата съдържа 15 сенки, като 12 от тях са чисто нови и създадени специално според желанията на Гуен. Останалите три са част от перманентната линия на UD: skimp, stark и
blackout.


Най-голямата изненада за мен е наличието на толкова много матови нюанси /нещо, което рядко виждаме в палитрите на UD/.
Всичките 15 цветове са супер пигментирани и маслени на допир и е достатъчно само леко да ги докоснете с четка за да получите страхотен резултат. Разнасят се много лесно и с повечето нюанси нямах проблем с разпрашване. Единствено Pop е по-ронлив цвят, защото до голяма степен е съставен от брокатчета.



Любимите ми цветове са Blonde, Punk, Anaheim, Stark, Zone и 1987.
Бебешкото розово Harajuku се оказа тотална изненада, защото на живо е наистина много интересен студен и бляскав нюанс. Въпреки, че не нося розови сенки все някой път ще му намеря и на него приложение. Синьото Danger седи невероятно красиво в комбинация със зеленикавото златно 1987. Препоръчвам ви да го напластявате хубаво с шейдър четка, а след това да го опушвате с друг нюанс.
Baby, Steady и Bathwater не ми харесват, защото са типичните за UD и NAKED фрост финиши.


Палитрата и картонената опаковка на живо са изключително красиви и стилни и все едно извадени от клипа The Sweet Escape. Обърнато е внимание на всеки отделен детайл и когато отворих кутията за първи път имах усещането, че държа в ръцете си истинско колекционерско бижу.
Ако харесвате Гуен Стефани и сте следили живота и кариерата й, веднага ще се досетите какво е вдъхновило имената на сенките и златния надпис върху голямото огледало.


Направила съм всички суочове на дневна светлина, без светкавица и без да използвам база.
Абсолютно всички нюанси са много силно пигментирани и маслени на допир.
Най-светлия ред е малко по-трудно видим на снимката, защото се слива с нюанса на кожата ми. Но на клепачите нямам абсолютно никакви забележки.




При последната групичка сенки дори аз се изненадвам, че не е направена със светкавица. Всичките сенки светят феноменално и имайте предвид, че съм ги суочнала на абсолютно суха и чиста кожа. Тоест с база нещата се променят към още по-добро :)
За финал мога само да ви кажа, че палитрата е много красива и качествена, работи се изключително лесно с нея и ако харесвате неутрален грим и Гуен Стефани със сигурност ще останете много доволни.


2 коментара:

  1. Много е красива палитрата и след всяко изчетено ревю я искам все повече :) Хубави суочове!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Направо я поръчвай, че сигурно няма да я има още дълго :)

      Изтриване