събота, 7 ноември 2015 г.

Guerlain: Météorites Flocons Enchantés


Здравейте приятели,

отново темата е звезднa, бляскава, празнична...защото новите Метеорити на Guerlain Flocons Enchantés са точно това. Скъпоценен звезден прашец събран в малка бяла кутийка, наподобяваща коледно украшение.
Когато преди няколко месеца излезнаха първите снимки на Метеоритите все още бях скептично настроена. Кутийката не ми хареса особено, а самите Mетеорити ми се сториха доста обикновени. Чак след като видях първите по-добри снимки в Инстаграм снимани със светкавица, на които са видими милионите блясъчета реших, че ще трябва да ги купя.

Поръчах ги от английския сайт Escentual за 45 лири. За сравнение: във Feelunique и други сайтове са по 50 и дори 55 лири. Все още има много налични бройки, за това ако решите да ги поръчвате ви препоръчвам този сайт. В началото се притесних, че може да дойдат натрошени, но после се сетих за съдържащото се в кутията пухче и се успокоих, че то ще ги запази цели. След около десет дни бяха при мен /поръчах ги с фирма посредник/ и нито едно топче или звездичка не бяха повредени. Нямаше и никакъв събрал се прашец на дъното.


Flocons Enchantés съдържат три различни вида бляскави топчета: блестящо златно, лъскаво телесно и перлено бяло. Голямата изненада този път са малките бели звездички /или снежинки/ които придават още по-приказен вид на този от десетилетия култов продукт.

Честно казано очаквах, че тези Метеорити ще са много по-бляскави от колкото се оказаха в действителност. Ако нанесете всяко отделно топче на ръката се получава наистина много красив и по-едър блясък. Но нанесени на лицето Flocons Enchantés не са особено по-различни от оригиналните Метеорити 02 Clair. Кожата е озарена малко повече с платинено перлен воал. Никакви по-едри блясъчета не са видими. Получава се точно комбинация от леко матирана кожа и ефирен glow. Тоест Flocons Enchantés са напълно подходящи за всекидневно носене.

Наблюдавах Flocons Enchantés и Clair суочнати на ръката ми под много силна изкуствена светлина и не видях никаква разлика. Единствено на лицето ако нанесете по-голямо количество от Flocons Enchantés се получава това по-бяло и перлено озаряване.
С Clair лицето е една идея по-матово и зелените и жълти топчета коригират леки зачервявания.



Колкото до кутийката: намирам я за изключително неудобна. В оригиналната метална кутийка топчетата са на дъното и завъртането на четката става значително по-лесно. Въпреки това пак ми се случва поне 1-2 пъти в седмицата да изпускам и от нея топчета.
При  Flocons Enchantés трябва да внимавам още повече и като цяло кутийката не е удобна за да завъртите енергично четка в нея. Нанасям Метеорите само с Zoeva Luxe Highlighter #105, a това е сравнително малка четка за лице. Никакъв шанс да мога да използвам голяма четка за пудра в кутийката на  Flocons Enchantés. По-удобно ми е да потапям четката в топчетата и така да взимам от звездният прашец.

Когато кутийката пристигна всичките бели звездички бяха най-отгоре. Направи ми впечатление, че когато започнах да ги използвам всичките звездички "потънаха" на дъното. За снимките трябваше да ги изваждам отново една по една.
Хубавото е, че новите коледни топчета също имат новата Stardust технология. Меки са и много лесно се разчупват и отпускат бляскавите си частички.



Всичките стари версии на Метеорите са толкова твърди, че дори и след години топчетата не променят особено размера си.
Новите 02 Clair, които купих миналата година са вече почти свършили. Тоест ако ги използвате като мен абсолютно всеки ден, може да очаквате да ги имате около две години. Предполагам и с Flocons Enchantés ще е така.
Даже обмислям когато изхабя напълно 02 Clair да прехвъря Flocons Enchantés в тяхната кутийка за да ми е по-удобно.


Знам, че много хора намират Метеорите за излишен продукт или смятат че ефекта от тях е почти невидим.
Личното ми мнение по този въпрос винаги е било само едно: смятам, че Метеорите са най-добре видими и наистина правят чудеса ако имате хубава кожа. Мога да го преценя всеки път когато получа някоя от моите хранителни алергии. Тогава кожата ми променя тотално структурата си и е далеч от представите за красива, мека и гладка кожа.
Всеки път когато съм в тази ситуация намирам, че Метеорите нито се виждат, нито правят някаква разлика.
В момента, в който кожата ми се възстанови Метеорите я правят още по-красива, озарена и с така популярният "фотошоп ефект".




 Не знам какъв съвет да ви дам ако се колебаете дали да си купите Flocons Enchantés....от една страна наистина са много, много красиви, но от друга ако имате оригиналните Clair, Medium, Doré или Blanc de Perle няма да видите някаква особена разлика.
Най-вероятно ако ги бях изчакала да пристигнат в България пак щях да ги купя, защото щях отново да се подведа по ослепителният им блясък в магазина.
Имам пет кутии с различни Метеорити, но все още най-любимите ми си остават Clair.

Flocons Enchantés съдържат 30 г топчета и звездички; от вътрешната страна на капачето има огледало и малко пухче със златна панделка.
Както винаги Метеоритите ухаят на великолепния и легендарен за Герлен аромат на виолетки.


6 коментара:

  1. О, разкошни са! Да си ги ползваш със здраве! Нямам търпение моите да пристигнат. Реших това да са първите ми метеорити, надявам се не съжалявам за избора си. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :)
      Надявам се да останеш доволна и да си ги ползваш с удоволствие!

      Изтриване
  2. Привет, страхотно ривю! Отдавна търся такъв продукт. Погледнах сайта, който си посочила, но вече ги нямат. Идеи от къде мога да поръчам? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей :) За жалост навсякъде където проверих са изчерпани. Лимитираните им Метеорити свършват много бързо. Но може да разгледаш оригиналните в номер 02 Clair. Като ефект са почти идентични.

      Изтриване
    2. Благодаря все пак! Ще потърся и ривю на Clair 02 да видя как стои върху кожа :) Много приятен и полезен блог

      Изтриване
    3. Имам и за тях ревю. Потърси при 2014 година, по спомен съм го правила февруари

      Изтриване