вторник, 7 април 2015 г.

SEPHORA Bubble Mask



Здравейте приятели,

днес искам да ви представя един много интересен продукт на марката SEPHORA - детоксикиращата кислородна маска за лице с екстракт от бял чай.

Маската е под формата на прозрачен гел, който при допир с вода се превръща с нежна бяла пяна. Усещането е феноменално, все едно милиони малки балончета се пукат и гъделичкат нежно кожата ви.

Маската обещава да премахне замърсяванията и да даде глътка въздух на кожата. Антиоксидантите Витамин Е и екстракт от бял чай предпазват кожата от външни агресори.



Как се използва?

Прозрачният гел се нанася на влажна и почистена от грим кожа. Само след броени секунди маската започва да се превръща в пяна и да бълбука по кожата. Все едно се образуват милион микроскопични балончета, които се издуват и пукат. Изключително приятно и освежаващо усещане.
След 2-3 минути (аз я оставям около 5, защото страшно много ми харесват балончетата) правите лек масаж на кожата и изплаквате всичко обилно с вода.




Кожата е мека на допир, много гладка, но и леко изсушена. Предполагам, че за суха и много суха кожа това няма да е особено подходяща маска.
Най-забележителният ефект който аз лично виждам от нея е избелването на лицето.
Въпреки, че кожата ми е ужасно бяла след няколко минути с тази маска се избелва още повече. Ако съм имала преди това зачервявания и те се успокояват и изчезват.



Тъй като редовно ексфолирам кожата си не мога да кажа, че в началото видях някакъв страхотен детоксикиращ ефект от кислородната маска.
Чак след много дълъг и натоварен работен ден и след като без да искам преспах с непочистен грим видях, че маската може да направи и чудеса с кожата.

Ако някога ви се е случвало да заспите с грим, сигурно знаете как изглежда кожата на следващият ден. Точно след тази случка реших да тествам отново детоксикиращите качества и наистина лицето ми светна. Цялата умора, стрес и замърсявания все едно се пукнаха заедно с милионите балончета :)



На опаковката пише, че може да използвате маската един път в седмицата. Но лично аз смятам, че нямам нужда от толкова и я слагам 1 или 2 пъти в месеца, когато съм била изложена на силно замърсяване, стрес или цигарен дим.

Маската е чудесна за нормална или мазна кожа. При суха или много суха кожа смятам, че ще изсуши допълнително кожата и може да усещате опъване. Задължително трябва да нанесете серум или крем след това.

Маската се намира в пластмасова кутийка с помичка дозатор. Една помпичка е напълно достатъчна за цялото лице.
Не знам дали моята кутийка е леко повредена или и при другите се случва така, но всеки път когато я отворя маската все едно е изтекла отвътре. Не е голям проблем, защото я държа в банята върху ваната, но ако и вашата кутийка се окаже такава ви съветвам да я държите за всеки случай в изправено положение.

Може да намерите кислородната маска в магазините на Сефора (The Mall и Paradise Center).
Кутийката съдържа 40 мл. продукт и струва около 25 лв.


4 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Звучи интересно, слагам си я в списъка за покупки от Сефора :)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина звучи интересно, но частта с избелването на лицето малко ме притеснява - не използвам редовно слънцезащитни продукти, а това в комбинация с избелване не ми звучи добре :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се притеснявай, не е избелване каквото примерно се получава от ензимни маски или разни химични процедури. По-скоро се получава, защото изчезват замърсяванията и всичките зачервявания и капилярчета и лицето изглежда по-изчистено и обновено :) Възможно е дори при кожи с повече тен изобщо да не си личи.

      Изтриване