четвъртък, 2 април 2015 г.

RevitaLash Advanced

Revitalash advanced


Здравейте приятели,

днешното ревю е за серума за мигли RevitaLash Advanced, който ми беше изпратен преди няколко месеца за тест от Навона Интернешънъл (eксклузивен вносител и представител на Revitalash, Depilar System и Lycogel).

Бих казала, че това е едно от най-трудните ревюта които някога съм писала, защото мнението ми за продукта е доста противоречиво.
В никакъв случай няма да чуете от мен как един продукт е уникален, прекрасен или незаменим само защото ми е безплатно предоставен за тест.
Смятам че това говори лошо не само за мен, но и за самият производител/вносител на продукта.

Revitalash Advanced lash serum


Нека започнем с кратко описание, което копирам директно от сайта на фирмата вносител:

Revitalash Advanced е най-напредналата технология за стимулиране растежа на миглите.
Формулата съдържа патентована смес от доказани функционални козметични съставки, в съчетание с инфузия на мощни пептиди и успокояващи растения. Предназначена е за разкрасяване и за подхранване на миглите.
Нанася се един път на ден, в основата на миглите за постигане на най-добри резултати.


На самата опаковка е отбелязано:
- крайният продукт не е тестван върху животни
- клинично тестван
- недразнещ
- хипоалергенен
- разгледан (зебележете, не пише tested, а reviewed) от офталмолог и дерматолог

По принцип всичките тези термини създават в клиента илюзията, че даден продукт е подлаган на различни тестове пред медицински комисии, дерматолози, офталмолози и тн. и то за продължителен период от време.

Истината е, че дори един единствен дерматолог да е прегледал или тествал даденият продукт (било то върху себе си или пациент) има правото да го одобри ако не е установил негативна реакция от него.
Това не го казвам конкретно и само за случая RevitaLash. Почти всички производители на козметика използват подобни маркетингови стратегии и "вратички" за да представят продуктите си в най-добрата светлина.
***

Ревиталаш серум за мигли


Използвах RevitaLash Advanced в продължение на пет седмици, вечер преди сън.
Течният серум се нанася с помощта на много тънка и остра четчица в основата на миглите. Изключително е важно да се нанася само един път на ден и в много малко количество.
Достатъчно е да извадите четчицата само веднъж и да минете и двете мигли с нея. Не е нужно да я потапяте повторно за другото око.

На вторият ден след нанасянето клепачите ми бяха много силно зачервени и леко лилави.
Чела съм доста за това "оцветяване", но бих казала че се получава защото серума засилва кръвообращението и малките капилярчета в клепачите стават по-видими. Тоест самият продукт няма лилав цвят от който да се оцвети кожата ви.

след едно нанасяне

Освен че клепачите ми бяха силно зачервени усещах и много неприятно горене. Наложи се да поседя няколко минути с ледени лъжици върхи клепачите за да може кожата да се успокои.

Фирмата производител не се опитва да крие тези неща! На кутийката си пише, че ако получите алергична реакция следва да преустановите употребата и да се консултирате с офталмолог.
Също така ми направи добро впечатление, че е отбелязано да не се използва от бременни и кърмещи жени и лица под 18 години, защото не са правени достатъчно изследвания.
"Оцветяването" на кожата също е споменато. Както и ако то ви тревожи да преустановите употребата на серума.




За петте седмици тест не мога да кажа, че използването на серума ми беше особено приятно. Имаше дни където очите ми бяха зачервени и изпитвах дискомфорт.
Изрично пише, че серума не трябва да попада в очите, но както сами може да си представите това няма как да стане. Дори околоочните ни кремове попадат малко или много в окото и това не може да се избегне. Най-малко когато човек спи.

Какви са резултатите?

Винаги съм имала нормални мигли: нито много къси, нито уникално дълги. От към дължина забелязах промяна, но в никакъв случай не е нещо невиждано.
По-скоро самите косъмчета станаха повече и по-плътни. На места, където имаше снопчета по-късички мигли се изравниха с по-дългите.

Предполагам, че колкото по-дълго се използва серума, толкова повече ефект ще има от него.
Въпреки пет седмичната употреба в кутийката има още много серум който би трябвало да стигне за още минимум един месец. Безспорно Revitalash Advanced е много икономичен.

след 1 седмица

след 3 седмици
след 5 седмици
преди RevitaLash

след 5 седмици RevitaLash

Бих ли препоръчала Revitalash Advanced?

И да и не. Това, че на мен серума ми действа по един начин, не значи че при вас ще бъде абсолютно същото. Няма как да разберете какъв ефект ще има при вас, ако сами не го изпробвате.

Моя много добра приятелка използва RevitaLash Advanced и миглите ѝ станаха повече от разкошни. Бях абсолютно сигурна, че носи изкуствени, никога не я бях виждала с толкова дълги мигли.
Даже тайничко се надявах и моите да станат така, но уви.. :) Хората сме различни.

Също така смятам, че снимането на собствените ни мигли е доста трудна задача и не показва на 100 % действителността. Ако някога сте си снимали миглите (със спирала или без) сигурно ви е правило впечатление, че на живо изглеждат много по-дълги и обемни от колкото на снимката. Нямам професионален фотоапарат и за това се надявам да виждате поне малко някаква разлика "преди и след".

Да, RevitaLash не е евтин продукт (опаковка за 3 месеца струва 120 лв.; за 6 месеца 189 лв.), но ако много искате да имате дълги и плътни мигли и не ви е страх от експерименти си заслужава да пробвате.
В крайна сметка с никой продукт нямаме 100 % гаранция, че ще ни допадне.

Aко имате допълнителни въпроси или съм забравила да отбележа нещо важно, може да ми пишете какво винаги в коментарите!


3 коментара:

  1. Ей такива ревюта харесвам! Браво,изчерпателно и не скрито нищо :)

    ОтговорИзтриване
  2. Този продукт не се ползва на кожата, а на миглите милиметри над кожата :) Има клипове в тубата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм написала точно това, че се нанася в основата на самите мигли. Не съм го нанасяла по кожата (примерно като очна линия), но продукта си навлиза и в нея както е видимо от първата снимка :)

      Изтриване