петък, 24 април 2015 г.

L'Oréal Professionnel Mythic Oil



Има един продукт за коса без който категорично на мога: подхранващо и изглаждащо олио.
Днес ще ви представя три разновидности на изключително популярното Mythic Oil.
Всяка минута по света се продават три продукта на Mythic Oil, или поне така твърдят от L'Oréal.


За първи път си купих Mythic Oil през 2012 г. и от тогава не оставам без него. Нанасям го почти всеки ден върху косата си и съм буквално пристрастена към уникалният му аромат.

Много е сложен за описване, но все пак ще се опитам. Топъл, амбров аромат с дъх на екзотични подправки и пчелен восък. Има в него нещо сладко и ориенталско, но в никакъв случай не наподобява миризмите на Moroccanoil или Macadamia. Техните аромати са ми меко казано противни, приличат ми на тежки и ориенталски мъжки парфюми. Отделно не харесвам и действието им, но да не се отклонявам от темата. 

Mythic Oil се предлага в четири разновидности: олио за всеки тип коса, олио за боядисана коса, олио за плътна и непокорна коса и млечно олио за всеки тип коса.



Mythic Oil Original за всеки тип коса има сравнително течна консистенция. Много по-течно е от олиото на CHI, Macadamia или Moroccanoil. От него са ми нужни около 3-4 помпички за цялата коса. Попива веднага, изглажда косата и я прави да изглежда лъскава и здрава.
Съдържа масло от авокадо и гроздови семена.
Въпреки по-течната си консистенция го намирам за много икономичен продукт.
Едно шишенце от 125 ml. ми е стигало за около година и половина. 

Mythic Oil Rich има абсолютно същият прекрасен аромат като оригиналното олио за всеки тип коса. Разликата е в самата му консистенция. На допир веднага се усеща как Mythic Oil Rich e много по-гъсто и концентрирано. Съдържа масла от оризови трици и арган. 


На суха коса от него са ми достатъчни 1-2 помпички.




Mythic Oil Milk е доста по-различен продукт от описаните по-горе. Идва под формата на спрей и съдържа пчелно млечице и масло от маракуя. 
За разлика от другите версии, които могат да се нанасят на суха и влажна кожа, Мythic Oil Milk се нанася  на влажна коса.

Бих го определила като малко разводнен балсам за коса без изплакване. Разплита косата, прави я мека и лъскава, но си е тотално различен продукт. 
Ароматът на Mythic Oil Milk е доста по-различен от този на олиото. По-мускусен е и наподобява на маската за коса от Mythic линията. 




След като изхабих две шишенца от оригиналното митично олио и видях колко прекраснa e Rich версията, категорично заявявам че тя ми е тоталният фаворит! 
Мога да нанасям олиото всеки ден, поне три поредни дни без косата ми да се омазни.

Колко продукт ще ви е необходим е много индивидуално и зависи от типа на косата ви и дали е боядисвана, права, къдрава, дълга или къса. 
Mythic Oil попива веднага и не оставя косата мазна или сплескана, а прекрасният аромат се усеща дълго. 

Нанесен на влажна коса Mythic Oil ускорява процеса на изсушаване. Mолекулите на олиото са по-големи от тези на водата и при сушене със сешоар ги избутват по-бързо. За това всеки път когато нанасяме олио или кристали, косата ни изсъхва значително по-бързо. 

И трите продукта се намират в красиви златни шишенца и съдържат 125 ml. 
Белите кутийки, които първоначално бяха от картон сега са подменени с пластмасови и имат много красиви златни орнаменти по тях. Кутийката със златната пчеличка особено много ми харесва и ще си я запазя :)

Не забравяйте, че до 30 април Zlatna Ribka имат промоция и много от продуктите на L'Oréal Professionnel включително и Mythic Oil са намалени.
За всеки два закупени продукта на "подстригани цени" получавате памучна козметична чантичка на L'Oréal Professionnel. 



5 коментара:

  1. Май ще си го взема най-накрая това олио. :) Чудех се между Rich версията скоро и нормалната, но четох че Rich утежнявала и махала от обема, обаче моята коса е гъста и мисля, че ще ми понесе добре. Стандартното го пробвах и ми се стори леко, явно слагах по малко. Благодаря за подробното ревю. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Rich ще ти е супер, ти имаш много хубава и гъста коса :)
      На мен не ми маха изобщо от обема, а и то главно се нанася по дължините.
      Оригиналното също много го харесвам, но трябва да се слага двойно количество. С това съм много по-доволна.

      Изтриване
  2. Веднага изтичах и си взех рич-олиото! :)
    Първите ми впечатления са много добри и наистина мирише страхотно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер! Радвам се, че ти е харесало. Да си го ползваш със здраве! :-)

      Изтриване