понеделник, 9 юни 2014 г.

MAC Monday: Lightscapade MSF


Здравейте приятели!
Днешното ревю е за минералния скинфиниш Lightscapade.
Eдин от малкото продукти на МАС, които не са сред любимците ми.


Както много от вас сигурно знаят, минералните скинфиниши на МАС никога не са еднакви като цвят, текстура и финиш. Печените минерали могат да имат различни на цвят венички, може да са микс от няколко нюанса или да преобладава предимно един цвят. Дори да купите даден скинфиниш от една и съща партида или колекция, е почти сигурно, че той няма да е 1:1 като останалите бройки.
Така се случи и с моя Lightscapade и предполагам това е една от причините да не го харесвам чак толкова много. 



Lightscapade беше представен за първи път в Fall Colour колекцията от 2011 година. Признавам, че на промо снимките изглеждаше невероятно с всичките си цветни венички и беше грабнал веднага вниманието ми.
Но за жалост на живо ми се падна доста по-бледа и скучна версия. Въпреки, че се виждат тук-там бледо розови и сини венички, нанесен на кожата Lightscapade е най-обикновено блестящо бяло. Придава перлен финиш на кожата, но характерните за повечето скинфиниши блестящи частички изобщо не са налични. В Lightscapade за мен лично няма нищо уникално или невиждано. Почти всяка марка (независимо дали дрогерийна или селективна) има подобен бял хайлайтер сред продуктите си.

Lightscapade седи добре предимно на светли кожи. На кожи с нюанси medium или dark има опасност да седи леко брашнено и неестествено. 
Може да го нанасяте на всички изпъкнали части на лицето (нос, чело, скули, брадичка), под веждите, във вътрешната част на окото, над горната устна. 
Изключително е подходящ за хора, които не обичат да носят силно блестящи продукти и предпочитат по-елегантен и незабележим блясък. 





От известно време Lightscapade е част от перманентните скинфиниши на МАС, заедно със Soft & Gentle и Gold Deposit.
Ако сте му хвърлили око ви препоръчвам да помолите консултант в МАС да си изберете точно тази кутийка, която ви се струва най-атрактивна.
Както споменах, тази кутийка на Lightscapade e от 2011 г. и като нищо сега може да се предлагат и далеч по-красиви бройки. 

xoxo

3 коментара:

  1. Любимия ми скинфиниш!♥ Много го харесвам и ползвам, почти всеки ден. Имам много, но все към него си посягам. Добре, че е перманентен вече. Жаки, благодаря за ревюто и снимките!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Винаги за теб се сещам като го ползвам, защото знам че ти е много любим :)

      Изтриване
  2. Точно това си мислех, че е много светъл и не би отивал на всяка кожа :)

    ОтговорИзтриване